Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia este o „amenințare serioasă" pentru Uniunea Europeană, a declarat ministrul polonez de externe Jacek Czaputowicz în timpul celei de-a 56-a Conferinţei de Securitate de la Munchen, important forum diplomatic şi de apărare, transmite RFM24.

Ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, a vorbit la Conferinţa de Securitate despre faptul că Rusia este o amentare la adresa Europei și a solicitat Uniunii Europene să dezvolte o abordare mai cuprinzătoare privind acest subiect.

Ministrul polonez a precizat că Europa ar trebui să fie unită și, de asemenea, să fie implicată în a ajuta Ucraina.

,,Credem că Rusia este o amenințare foarte serioasă, că este un jucător foarte important, care acționează împotriva intereselor Occidentul, împotriva democrației. Prin urmare, Europa, Uniunea Europeană, ar trebui să fie unită cu alte țări, mai ales cu Statele Unite'', a precizat Jacek Czaputowicz.

Potrivit unor analişti politici, Rusia ar putea să-și îndrepte atenția în curând asupra Belarusului, ceea ce ar putea explica politica agresivă a lui Vladimir Putin, prin manipulare a trecutului istoric și încercările de a discredita Polonia. Un front unificat, european, ar putea împiedica întărirea influenței ruse în Belarus. Cu toate acestea, pare puțin probabil că ambițiile Moscovei să fie într-adevăr temperate de UE, întrucât Germania continuă să construiască gazoductul Nord Stream 2. Gazul rusesc se traduce în bani și acesta este un argument greu de combătut.

În plus, ministrul polonez a răspuns declaraţiilor președintelui francez, Emmanuel Macron, care a menționat că Europa ar trebui să caute dialog cu Rusia, iar sancțiunile împotriva acesteia nu au adus nimic pozitiv. Potrivit Czaputowicz, astfel de afirmații sunt "premature", iar Polonia nu împărtășește o astfel de poziție. Sancțiunile ar trebui menținute "până când Rusia va reveni pe calea respectării dreptului internațional", a spus el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel