Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Peste 7.500 de militari sprijină Ministerul de Interne la protejarea frontierei polono-belaruse, a declarat sâmbătă ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, într-o postare pe Twitter. El a asigurat că implicarea forțelor armate poloneze poate fi extinsă în orice moment.

Marea majoritate a personalului militar îndeplinește misiuni în zona unității de grăniceri Podlasie, în timp ce aproximativ 1.500 sunt alocați porțiunii de frontieră de pe râul Bug, potrivit publicației Defense 24.

Sâmbătă, poliția de frontieră a anunțat că [în ultimele 24 de ore], au fost înregistrate 457 de încercări de trecere ilegală a graniței polono-belaruse. De la începutul lunii octombrie, au fost aproximativ 12.500 de tentative de trecere ilegală a graniței. Potrivit poliției de frontieră, în centrele pentru străini se află 1.700 de persoane.

Din 2 septembrie, din cauza presiunii migratorii din zona de frontieră cu Belarus, în 183 de localități din regiunile Podlasie și Lublin este în vigoare starea de urgență, introdusă pentru 30 de zile în baza ordonanței președintelui Poloniei, Andrzej Duda, emisă la solicitarea Consiliului de Miniștri. Ulterior, Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel