Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul militar de campanie din Constanța, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul militar de campanie din Constanța, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că a vizitat azi Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament din Constanţa. Potrivit acestuia, instalearea facilității medicale se desfășoară conform planului.

„Am fost astazi să văd stadiul lucrarilor Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament din Constanţa. Am discutat cu personalul care coordonează activitatea despre modul in care se desfășoară, problemele întâmpinate și modalitățile prin care pot să îi sprijin.

Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală.

Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut si de implicare.

Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus.

Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Sectia de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave si modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină.

Este foarte important să întelegem cu toții că este un efort comun și vreau să multumesc, și pe aceasta cale, autorităților centrale și locale pentru sprijinul acordat”, a transmis ministrul Ciucă, pe pagina personală de Facebook.

(w670) Militarii

Foto: Militarii Armatei române, în timpul ridicării spitalului de campanie din Constanța. Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Astfel, al doilea modul ce va fi construit va avea capacitatea de peste 100 de paturi, acesta fiind destinat triajului şi izolării pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Militarii din forţele navale şi terestre se ocupă de montarea unităţii medicale, iar autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici şi alte entităţi juridice din Constanţa sprijină MApN, pentru asigurarea facilităţilor necesare funcţionării SMMIT.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel