Ministrul lituanian de Externe: Rusia încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) de câțiva ani, a declarat în cadrul unui interviu pentru DW, ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevičius.

Oficialul de la Villnius a precizat că decizia președintelui american Donald Trump de a retrage SUA din acest Acord este deocamdată doar o declarație. Linkevicius a menționat că declarația ar putea fi doar un pas tactic din partea lui Donald Trump, pentru a pune presiune pe Moscova, notează DW, potrivit Deschide.md.

Șeful diplomației lituaniene a subliniat că un asemenea Acord este destul de important, doar că acesta ar trebui să fie respectat de toate părțile. Dacă una dintre părți nu respectă anumite puncte din acord, atunci acestea trebuie impuse. Deocamdată, toate criticile în adresa Moscovei nu au nici un efect.

Linas Linkevičius a subliniat că rachetele rusești Iskander care sunt dislocate în regiunea Kaliningrad pot ajunge cu ușurință la Berlin, iar balticii sunt îngrijorați din cauza că nu au nimic de contrapus sistemelor rusești.

Din păcate, aceste rachete care pot fi dotate cu focoase nucleare pot ajunge nu doar la Riga, Villnius sau Tallin, dar și Berlinul”, a spus diplomatul.

Oficialul lituanian a mai adăugat că Moscova dacă anunță intenții de dialog, atunci trebuie să demonstreze deschidere pentru cooperare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel