Ministrul israelian al Apărării: Luptele intense în Gaza vor continua cel puţin două luni după armistiţiu

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Shayetet 13, cunoscută sub numele de Flotila 13, este una dintre principalele unități de forțe pentru operații speciale ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) și reprezintă vârful capacităților de comando ale Marinei israeliene.
Shayetet 13, cunoscută sub numele de Flotila 13, este una dintre principalele unități de forțe pentru operații speciale ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) și reprezintă vârful capacităților de comando ale Marinei israeliene.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, afirmă că, odată ce se va încheia "scurtul" armistițiu temporar cu gruparea teroristă Hamas, armata israeliana va relua luptele "cu intensitate" pentru încă cel puțin două luni.

"Ceea ce veți vedea în zilele următoare este mai întâi eliberarea ostaticilor. Acest răgaz va fi scurt", a precizat Gallant în fata militarilor din unitatea de comando Shayetet 13 a Marinei Militare israeliene.

"Ceea ce vi se cere în acest răgaz este să vă organizați, să vă pregătiți, să investigați, să vă reaprovizionați cu arme și să vă pregătiți să continuați", a spus Gallant, potrivit The Times of Israel.

Ulterior, armata va continua să exercite presiuni pentru readucerea în Israel şi a altor ostatici deţinuţi de Hamas în Gaza, a afirmat ministrul.

După sfârşitul acestor lupte intense va fi nevoie de operaţiuni multiple continue în Gaza până când aceasta nu va mai reprezenta o ameninţare militară, a menţionat el, potrivit presei israeliene.

Chiar și după ce se va încheia perioada de lupte intense, spune Gallant, "vor fi multe operațiuni în care Shayetet 13 va avea ceva de făcut, până când nu va mai exista nicio amenințare militară dinspre Fâșia Gaza".

 

Ce rol joacă unitatea de forţe pentru operaţii speciale Shayetet 13?

 

Shayetet 13 este o unitate de comando a Marinei Militare israeliene, echivalentul unităţii DEVGRU/SEAL Team Six din cadrul U.S. Navy, care desfasora o varietate de activități şi acţiuni militare speciale.

Shayetet 13, cunoscută sub numele de Flotila 13, este una dintre principalele unități de forțe pentru operații speciale ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) și reprezintă vârful capacităților de comando ale Marinei israeliene. Această unitate este antrenată meticulos pentru a face față unui spectru larg de operațiuni maritime și de coastă.

Una dintre capacitățile unității Shayetet 13 tine de efectuarea unor misiuni complexe de pe mare pe uscat. Acest lucru permite unității să se infiltreze pe ascuns pe coastele inamice și să treacă fără probleme la operațiunile terestre. 

Astfel de operațiuni pot varia de la raiduri și demolări țintite la misiuni de colectare de informații și de recunoaștere. Militarii unității Shayetet 13 pot lovi acolo unde inamicul se așteaptă cel mai puțin, oferind Israelului un avantaj strategic.

Militarii unităţii Shayetet 13 trebuie să obțină o varietate de abilități și un nivel ridicat de pregătire pentru a-și îndeplini misiunile și, prin urmare, pregătirea lor este lungă și cuprinzătoare. Printre altele, luptătorii sunt specializați în lupta de infanterie, combaterea terorismului și războiul de gherilă, parașutare și desant.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel