Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a felicitat Jihadul Islamic Palestinian pentru loviturile asupra Israelului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a felicitat mișcarea Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) pentru succesul obținut recent în impunerea condițiilor sale regimului israelian pentru încetarea focului, transmite agenția Tasnim.

Într-o conversație telefonică purtată cu secretarul general al jihadului islamic palestinian (PJI) Ziyad Al-Nakhalah duminică seară, Zarif a condamnat cea mai recentă agresiune israeliană asupra Gaza. Înaltul diplomat a felicitat Jihadul Islamic Palestinian pentru reușita impunerii condițiilor sale regimului Tel Aviv pentru încetarea focului.

Săptămâna trecută, regimul israelian a efectuat un bombardament asupra unei clădiri din Fâșia Gaza unde se adăpostea Baha Abu Atta, un prim-comandant al PIJ, împreună cu soția sa.

Jihadul islamic a ripostat prin tragerea a sute de rachete către orașe din Israel inclusiv asupra Tel Aviv. "Luptătorii PIJ au provocat de asemenea victime armatei israeliene, rănind câțiva soldați și distrugând un tanc de ultimă generație", mai transmite agenția de știri.

"Conform rapoartelor locale, Tel Aviv a fost de acord cu cererile principale ale Jihadului Islamic cu condiția de a opri tragerea rachetelor", mai arată agenția.

Ziyad Al-Nakhalah a declarat săptămâna trecută că grupul de rezistență a prezentat, moderatorilor egipteni, o listă de cereri pentru încetarea focului cu Israel

Vezi și: Israelul va reveni la operaţiunile de eliminare a unor ţinte în Gaza 'dacă va fi nevoie'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel