Ministrul indian al Apărării a fost la bordul unui avion Hercules care aterizează pe o autostradă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Un avion C-130J Super Hercules al Forțelor Aeriene Indiene (IAF), având la bord doi miniștri, aterizează pe 9 septembrie, pe o autostradă națională în zona localității Barmer, regiunea Rajasthan din vestul țării.

Ministrul Apărării, Rajnath Singh, și ministrul Transporturilor, Nitin Gadkar, însoțiți de alți oficiali, vor participa la simularea unei aterizări de urgență în cadrul inaugurării unei benzi de 3,5 km a autostrăzii naționale din Barmer amenajată în acest scop.

La inaugurare, Aviația indiană va efectua aterizări și cu avioane de vânătoare Su 30 MKI.

Potrivit unor surse din cadrul instituției de apărare și securitate, ideea cu prezența la bord a celor doi oficiali ca o demonstrație de încredere, a venit de la unul dintre miniștri.

Aterizări de urgență în India au mai fost efectuate pe autostrăzi cu capacitate mare (denumite ”expressways” în India), dar pentru autostrăzile naționale (denumite ”national highways” în India), care au o capacitate mai mică, evenimentul reprezintă o premieră.

Potrivit publicației indiene ”The Print”, 12 astfel de benzi de aterizare de urgență au fost selectate pentru amenajare pe autostrăzi naționale în apropierea zonelor de frontieră.

 

Pistele de aterizare vor fi folosite la război sau în cazuri de calamități naturale

 

Amenajarea pistelor de aterizare pe autostrăzi naționale, în special în apropierea zonelor de frontieră, oferă IAF opțiuni suplimentare atât pentru aterizare, cât și pentru decolare în timpul războaielor și la calamități naturale.

„Există o serie de aeroporturi civile și posibile benzi de aterizare în interiorul țării. Cu toate acestea, devine o problemă în zonele de frontieră unde există doar baze IAF, deoarece acestea sunt vizate primele în caz de război ”, a precizat o sursă pentru publicația ”The Print”.

„Nu sunt doar pentru aterizare, ci și pentru decolare în situații de luptă. Inamicul ar trebui să ghicească de două ori unde poate ateriza și decola toată Aviația indiană”, a spus o a doua sursă, care a adăugat că astfel de piste de aterizare vor fi răspândite în toată țara și vor fi, de asemenea, utile și pe timpul calamităților naturale.

 

Aterizări pe autostrăzi de capacitate mare

 

O aeronavă C-130J ale Forțelor Aeriene indiene a aterizat pe o porțiune a autostrăzii Lucknow - Agra în 2017. Atunci, comandouri ale Forțelor Speciale (Garud Commando Force) din IAF au fost desantate [din elicoptere] pentru a asigura zona de aterizare în cadrul exercițiului. Ulterior, avioane de luptă Mirage, Su-30 MKI și Jaguar au efectuat manevre de tip „touch-and-go”, pe porțiunea respectivă de autostradă.

O astfel de misiune a fost executată pentru prima dată în 2015, când un Mirage 2000 a aterizat pe autostrada de capacitate mare Yamuna lângă Delhi.

În 2016, trei Mirage și trei Suhoi au executat manevre „touch-and-go” la inaugurarea autostrăzii de capacitare mare Agra – Lucknow [aproximativ 200 km S-E Delhi].

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel