Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE

DefenseRomania Team / 03 iul 2020 / 19:58
Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer
Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer

Pandemia de COVID-19 reprezintă o oportunitate pentru o cooperare mai bună în interiorul Europei, a afirmat vineri ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit dpa.

,,Am văzut că această pandemie ne-a condus la limitele capacităţii noastre naţionale de a acţiona'', a spus Kramp-Karrenbauer într-o dezbatere online organizată de Institutul danez pentru studii internaţionale (DIIS). Germania a preluat la 1 iulie, de la Croaţia, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

,,Din punctul meu de vedere aceasta este o răscruce. COVID-19 ne oferă şansa de a ne apropia încă o dată'', a adăugat ea.

Ministrul german al apărării s-a referit la NATO, estimând că în condiţiile contractării economiei germane din cauza COVID-19, obiectivul alocării a 2% din PIB pentru apărare va fi atins ''probabil mai repede decât ne aşteptăm''.

În ultimii ani, preşedintele american Donald Trump a criticat constant Berlinul pentru faptul că alocă fonduri insuficiente pentru apărare şi că lasă pe umerii SUA sarcina apărării colective în cadrul NATO.

Pe de altă parte, potrivit lui Kramp-Karrenbauer, China este o ţară cu care Germania şi Uniunea Europeană cooperează ''foarte strâns'' din punct de vedere economic, dar ţara asiatică este şi un ''concurent'' economic. ''Dar în acelaşi timp nu este un oponent sau un inamic '', a precizat ea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy