Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a demisionat. Numele succesorului va fi anunţat marţi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Christine Lambrecht / U.S. Army
Christine Lambrecht / U.S. Army

Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, şi-a înaintat luni demisia cancelarului federal german Olaf Scholz.

"Focalizarea mass-media asupra persoanei mele vreme de luni de zile nu permite deloc stabilirea de raporturi şi de discuţii obiective cu privire la soldaţi, Bundeswehr (armata germană) şi orientările politicii de securitate în interesul cetăţenilor germani", a deplâns Christine Lambrecht în declaraţia sa.

În acest context, "am cerut azi cancelarului să mă elibereze de îndatoririle mele de ministru al apărării", a adăugat ea.

Demisia intervine chiar înainte de importanta întâlnire a Grupului de Contact al Apărării Ucrainei, de la Baza Aeriană Ramstein, Germania, care urmează să se desfășoare pe 20 ianuarie 2023, într-un moment în care Germania este presată să livreze tancuri Ucrainei.

Cancelarul federal Olaf Scholz a acceptat demisia înaintată de Christine Lambrecht, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, precizând că în curând Scholz îi va propune preşedintelui ţării un succesor pentru funcţia de ministru al apărării.

Numele următorului ministru al apărării german va fi anunţat marţi, informează cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citând surse din cadrul guvernului, arată Agerpres

Germania a anunțat, anul trecut, investiţii de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei sale, în contextul războiului din Ucraina.

Christine Lambrecht a fost vizată de critici aspre în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii.

Un sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF, prezentat vineri, arăta că 60% dintre germani doreau ca social-democrata Christine Lambrecht, 57 de ani, să demisioneze.

Lambrecht a fost ministru al justiţiei în precedentul guvern de coaliţie condus de Angela Merkel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel