Ministrul german al apărării afirmă că este nevoie de o acţiune comună în strâmtoarea Hormuz

Eduard Pascu / 15 feb 2020 / 19:24
Strâmtoarea Ormuz
Strâmtoarea Ormuz

Ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a subliniat sâmbătă, la Munchen, că este nevoie de o acţiune europeană comună pentru a proteja rutele maritime strategice prin strâmtoarea Hormuz, informează DPA.

Germania nu participă la misiunea SUA din strâmtoarea Hormuz pentru că guvernul de la Berlin nu consideră că o politică de presiune maximală este calea corectă în relaţiile cu Iranul, a spus Kramp-Karrenbauer la Conferinţa privind Securitatea de la Munchen.

Stabilitatea regiunii şi principiul rutelor maritime libere sunt de cea mai mare importanţă pentru Germania. Ministrul apărării german încurajează statele să creeze, cu ocazia unui summit al Uniunii Europene, o misiune comună în zona strâmtorii Hormuz, pe unde este transportată o mare parte a ţiţeiului mondial.

Pe de altă parte, Annegret Kramp-Karrenbauer a avertizat că situaţia din Siria trebuie să reprezinte un avertisment pentru Europa şi că impactul conflictului asupra Europei arată foarte clar ceea ce s-ar întâmpla dacă europenii nu reuşesc să acţioneze.

''Acest lucru nu trebuie să ni se întâmple din nou în alte situaţii sau regiuni de conflict'', a accentuat ea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy