Ministrul Forţelor Armate Franceze, în vizită oficială la Bucureşti: Franţa nu îşi va abandona niciodată aliaţii şi prietenii

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, care efectuează joi o în vizită oficială la Bucureşti, a dat asigurări că Franţa nu îşi va abandona niciodată aliaţii şi prietenii şi că se va afla alături de România.

"Franţa, în calitate de membru fondator al NATO şi UE, are un rol de jucat pentru a reasigura şi proteja aliaţii şi partenerii apropiaţi. Iată de ce am fost prezenţi în Estonia şi Lituania încă din 2017 şi din 2007 în Polonia, Estonia şi Lituania, pentru a conduce în mod regulat misiuni de poliţie aeriană. Patrulăm şi acum în această regiune, aşa cum este prevăzut. Domnule ministru, trăim o perioadă dificilă şi în această perioadă dificilă Franţa se află alături de România. Franţa îşi asumă responsabilităţile, aşa cum a făcut întotdeauna. Franţa nu va abandona niciodată aliaţii şi prietenii săi", a precizat Florence Parly, potrivit Agerpres.

 

Ministrul francez a adăugat că situaţia este "îngrijorătoare" în Flancul de est al Europei şi că românii "sunt îndreptăţiţi să îşi consolideze" propria securitate, în contextul tensiunilor din Ucraina

 

"Ştiu că situaţia securitară actuală este îngrijorătoare în Flancul de est al Europei. În acest context, românii sunt îndreptăţiţi să îşi consolideze propria securitate, având în vedere că tensiunile în Ucraina se agravează fără încetare. În calitate de aliat şi europeni vă înţelegem situaţia şi dorim să vă aducem sprijinul nostru. Aşa cum a amintit şi preşedintele republicii, domnul Macron, săptămâna trecută, am contribuit îndelung la securitatea partenerilor europeni în cadrul misiunilor NATO şi vom continua să facem acest lucru pe termen lung. În acelaşi spirit, el a indicat şi disponibilitatea noastră de a merge şi mai departe şi tot în cadrul NATO să ne angajăm în noi misiuni de tip enhanced forward presence (prezenţă avansată întărită), în special în România, dacă aceste misiuni sunt hotărâte de NATO", a precizat ministrul francez.

 

O misiune de experţi va sosi în România pentru a studia parametrii unei astfel de posibile desfăşurări

 

"O misiune de experţi din ministerul meu soseşte chiar astăzi în România, pentru a studia parametrii acestei posibile desfăşurări. Un astfel de angajament s-ar înscrie perfect în continuitatea angajamentelor noastre actuale. Forţele noastre aeriene, precum şi marina noastră se desfăşoară în mod regulat în exerciţiu, alături de Marina Română. A fost cazul şi în decembrie trecut, când fregata Auvergne a patrulat mai multe săptămâni în Marea Neagră şi a făcut escală la Constanţa. Şi va fi, de asemenea, cazul pe viitor, pentru că avem în vedere alte desfăşurări în cursul anului 2022. Adaug că avem ofiţeri detaşaţi în rândul statelor majore NATO, la Bucureşti şi la Sibiu. Astfel, mâna întinsă de către preşedintele Republicii Franceze aminteşte angajamentul nostru pentru securitatea Europei", a spus ea.

 

Franţa susţine Armata Română inclusiv în procesul de modernizare, menţionând în acest sens dosarul corvetelor

 

"Franţa şi industria sa sunt în întregime angajate, implicate pentru a ajuta forţele armate române pentru a depăşi o nouă etapă din modernizarea lor, în special în dosarul corvetelor. Cooperarea noastră operaţională este foarte puternică, de asemenea. Avem o istorie lungă de angajamente comune. Vom fi în curând desfăşuraţi alături, unii de ceilalţi, pentru a lupta împotriva terorismului, pentru că Parlamentul dumneavoastră a autorizat desfăşurarea unui contingent român în mijlocul Task Force europene Takuba. Este o mândrie pentru mine să ştiu că militarii noştri vor lupta împreună pe teren", a spus Florence Parly.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel