Ministrul Fifor: Zilnic suntem provocați la granițe

Elena Badea |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Mihai Fifor a acordat un amplu interviu agenției internaționale de presă The Associated Press.

Mihai Fifor a vorbit despre teme diverse ce țin de politica de apărare a Guvernului României, pregătirea Summit-ului NATO, 2% din PIB pentru apărare și provocările la Marea Neagră.

"Nu cred că există o singură zi fără o provocare din partea Rusiei în spațiul aerian și apele teritoriale ale României”, a spus Mihai Fifor. El a mai zis că Guvernul lucrează pentru a descuraja astfel de acțiuni pe cât de mult posibil, pe cât de eficient o poate face cineva.

2% din Produsul Intern Brut

"Rusia își întărește practic în fiecare zi capacitățile militare în peninsula Crimeea; vorbim despre noi capacități navale, noi fregate, noi submarine", a precizat Mihai Fifor.

„Rusia îşi creşte capacităţile militare în peninsula Crimeea practic în fiecare zi; este vorba de noi capacităţi navale, noi fregate, noi submarine", a afirmat el. Fifor a precizat şi că România plănuieşte să îşi crească bugetul alocat securităţii până la 2% din Produsul Intern Brut şi să demonstreze că este „un bastion al stabilităţii şi securităţii".

Astfel, România ar putea trimite mai mult de 700 de soldaţi, câţi trimite în prezent, pentru misiunea NATO din Afganistan. Fifor a propus creşterea numărului până la 900.

Un amestec al Rusiei în zona politică

Fifor a adăugat că România se confruntă şi cu „un amestec al Rusiei în zona politică şi cu minorităţile ... şi cu un război economic", care include opoziţia faţă de construirea unui gazoduct care ar reduce dependenţa de gazul rusesc.

Gazoductul, care s-ar întinde din Bulgaria până în Austria, trecând prin România şi Ungaria, ar putea face din România un exportator important de gaz prin conectarea rezervelor din largul Mării Negre, comentează AP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel