Ministrul Fifor, mesaj despre generalul (rtr.) Dragnea

Elena Badea / 30 mai 2018 / 22:08
Marian Dragnea
Marian Dragnea

Ministrul Apărării Mihai Fifor a transmis un mesaj despre generalul (rtr.) Marin Dragnea.

"La mulți ani, domnule general (rtr.) Marin Dragnea!

Marin Dragnea a devenit copil de trupă la 12 ani. La vârsta de 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est cât și din cea de Vest.

A fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad.


În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la brațul stâng, pe care era să-l piardă, râmânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

În anul 1943 a absolvit Școala de Ofițeri de Infanterie, iar după război, Școala Superioară de Război (1952) și Academia Superioară de Comandă și Stat Major (1954).

A îndeplinit funcții de comandă timp de 55 de ani, din care 12 ani a fost și Președinte al Sportului Românesc (C.N.E.F.S.) și al Comitetului Olimpic Român (1973-1985).

Pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară și Bărbăție și Credință.

Din anul 1990 este președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Astăzi, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 95 de ani generalul (rtr.) Marin Dragnea a fost felicitat de secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, Nicolae Nasta, care i-a urat multă sănătate și La mulți ani!", a fost mesajul ministrului Mihai Fifor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy