Ministrul Fifor, mesaj despre generalul (rtr.) Dragnea

Elena Badea |
Data publicării:
Marian Dragnea
Marian Dragnea

Ministrul Apărării Mihai Fifor a transmis un mesaj despre generalul (rtr.) Marin Dragnea.

"La mulți ani, domnule general (rtr.) Marin Dragnea!

Marin Dragnea a devenit copil de trupă la 12 ani. La vârsta de 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est cât și din cea de Vest.

A fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad.


În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la brațul stâng, pe care era să-l piardă, râmânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

În anul 1943 a absolvit Școala de Ofițeri de Infanterie, iar după război, Școala Superioară de Război (1952) și Academia Superioară de Comandă și Stat Major (1954).

A îndeplinit funcții de comandă timp de 55 de ani, din care 12 ani a fost și Președinte al Sportului Românesc (C.N.E.F.S.) și al Comitetului Olimpic Român (1973-1985).

Pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară și Bărbăție și Credință.

Din anul 1990 este președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Astăzi, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 95 de ani generalul (rtr.) Marin Dragnea a fost felicitat de secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, Nicolae Nasta, care i-a urat multă sănătate și La mulți ani!", a fost mesajul ministrului Mihai Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel