Ministrul Fifor, discuții despre securitatea din Balcani

Bogdan Cotiga / 06 iun 2018 / 16:38
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a avut miercuri o întrevedere cu omologii săi din Grecia şi Serbia cu care a discutat subiecte privind situaţia de securitate în Balcani şi oportunităţile de cooperare.

Miniştrii apărării din cele trei state au convenit asupra necesităţii unei cooperări aprofundate în acest format regional, având în vedere riscurile şi ameninţările curente şi priorităţile comune pe plan regional. "Ministrul român al apărării naţionale a apreciat că acest format de cooperare oferă o bună oportunitate pentru consolidarea dialogului politico-militar şi pentru identificarea modalităţilor de cooperare între armatele statelor participante, plecând de la experienţa dobândită la nivelul Forţelor pentru Operaţii Speciale", se precizează în comunicatul Ministerului Apărării.

Întâlnirea dintre Fifor şi miniştrii apărării din Grecia şi Serbia a avut loc în localitatea Nea Peramos Attica din Republica Elenă, cu prilejul Zilei Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului SALAMIS STORM - 2018.

La exerciţiul găzduit de Grecia, care se desfăşoară în perioada 31 mai - 9 iunie, participă militari din Forţele pentru Operaţii Speciale din Bulgaria, Grecia, România şi Serbia. Detaşamentul românesc este format din 14 militari.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy