Ministrul Fifor, vizită la Spitalul Forţelor Armate din Berlin şi Cimitirul Auf Der Hochheimer Hohe

Sebastian Florea |
Data publicării:

Mihai Fifor, alături de generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, şi colonelul medic Doina Baltaru, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă 'Dr. Constantin Papilian' din Cluj Napoca, a vizitat vineri facilităţile Spitalului Bundeswehr-ului (Forţelor Armate) din Berlin, cu ocazia vizitei oficiale efectuate în Germania.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, în acest context au avut loc discuţii despre infrastructura pusă la dispoziţia personalului militar şi a pacienţilor, împreună cu echipa de comandă a spitalului şi cu generalul-maior Stephan Schoeps, locţiitorul Inspectoratului Trupelor Sanitare din cadrul Bundeswehr-ului.

Delegaţia oficială a Ministerului Apărării Naţionale a făcut o deplasare la sediul companiei Rheinmetall din Unterluss, în cadrul căreia au fost vizionate capabilităţile şi facilităţile de producţie şi au avut loc discuţii cu reprezentanţii companiei. De asemenea, cu ocazia vizitei de la Centrul medical regional al Forţelor Terestre ale SUA, din Landstuhl, unde sunt trataţi militarii răniţi în teatrele de operaţii, ministrul Apărării naţionale a adresat mulţumiri personalului medical pentru profesionalismul şi grija de care a dat dovadă în tratarea militarilor români răniţi în misiunile internaţionale şi evacuaţi către acest spital pentru tratament şi recuperare, se arată în comunicat.

'Toţi militarii români trataţi aici sunt impresionaţi de calitatea actului medical, prietenia sinceră şi grija arătată lor şi membrilor de familie aflaţi în vizită pe timpul recuperării', a declarat ministrul Mihai Fifor.

Discuţii cu autorităţile locale

Deplasarea în Germania a inclus şi o vizită la Cimitirul Auf Der Hochheimer Hohe din oraşul Worms, unde sunt înhumaţi 168 de militari români care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, în memoria cărora ministrul Fifor a depus o coroană de flori. În acest context, oficialul român a avut discuţii cu autorităţile locale, cărora le-a adresat mulţumiri pentru sprijinul permanent acordat reprezentanţilor României în desfăşurarea activităţilor de comemorare a militarilor decedaţi în timpul Marelui Război, precum şi pentru implicarea în proiectul de ridicare a unui monument dedicat memoriei lor, care va fi implementat în perioada imediat următoare, menţionează comunicatul.

'Comemorarea eroilor noştri este o datorie sfântă pentru întregul popor român. La nivelul MApN, am tratat cu prioritate iniţiativele de reabilitare, întreţinere sau construcţie de monumente dedicate eroilor români, inclusiv în cadrul cimitirelor care se află în afara ţării. Ori de câte ori am ocazia, în vizitele mele oficiale, nu voi ezita să aduc un omagiu eroilor Armatei României şi să mă asigur personal că mormintele acestora sunt îngrijite aşa cum se cuvine.Am ţinut în mod special ca în cadrul vizitei în Germania să fac o deplasare la cimitirul din oraşul Worms, unde MApN, prin ONCE, are în derulare, în 2018, un proiect de investiţii pentru construcţia Monumentului comemorativ românesc. Este o prioritate pentru MApN, cu atât mai mult cu cât ne dorim finalizarea acestui monument în Anul Centenar, şi am întreprins în acest sens toate etapele stabilite de legislaţia românească în vigoare pentru construcţia acestei opere comemorative de război', a mai spus Mihai Fifor, cu această ocazie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel