Ministrul Dîncu, clarificări privind mobilizarea rezerviștilor: Nu se pune problema activării lor în contextul crizei din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a fost întrebat dacă se va lua în calcul „reactivarea rezerviștilor”, în contextul tensiunilor din Ucraina.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care pe internet au apărut mai multe informații cu privire la mobilizarea rezerviștilor români, informație coroborată cu criza din Ucraina, stat aflat în prag de conflict militar cu Federația Rusă.

Vasile Dîncu a adus clarificări cu privire la acest aspect. Nu se pune în discuție mobilizarea rezerviștilor, iar ceea ce circulă pe internet sunt simple verificări a rezervei pe care centrele militare le fac anual. Aceste verificări sunt programate din timp și nu au nicio legătură cu situația de la granițele Ucrainei. 

„Activarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație, este o formă de verificare pe care o facem. În fiecare an, există câteva mii de rezerviști care primesc ordin și este forma de a face un fel de inventar”, a declarat ministrul Vasile Dîncu, citat de DC News. „În niciun caz nu s-a discutat, în acest moment, despre activarea rezerviștilor, nu suntem într-o asemenea situație”, a precizat ministrul Apărării Naționale.

De precizat că în aceste zile circulă, cu precădere în presa generalistă, foarte multe informații alarmiste, acestea axându-se pe criza din Ucraina.

În weekendul trecut ministrul Vasile Dîncu a făcut un nou apel la calm, dând asigurări că România nu va fi angrenată într-un război.

„România nu va intra în niciun război în acest moment. România trebuie să fie pregătită doar pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, a afirmat Vasile Dîncu, într-o emisiune la postul de televiziune Digi24, în urmă cu câteva zile. El a spus că autorităţile nu se aşteaptă, în acest moment, la „un război cald”.

CITEȘTE ȘI: Acțiuni de război hibrid denunțate de MApN (VIDEO). Dezinformare - mișcări de trupe în România și pregătirea războiului în Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel