Ministrul de externe iranian îl acuză pe John Bolton de complot pentru război

Eduard Pascu |
Data publicării:
Miinistrul de Externe Iran - Mohammed Javad Zarif
Miinistrul de Externe Iran - Mohammed Javad Zarif

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif l-a acuzat pe John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Statelor Unite Donald Trump, de complot pentru a porni un război împotriva Iranului, marţi într-o postare pe Twitter, citată de Reuters.

"Vreau să ştiu de ce cei cu dovezi că detestă diplomaţia sunt brusc interesaţi de discuţii? Citiţi doar reţeta lui @AmbjohnBolton din 2017 pentru distrugerea #JCPOA", a scris Zarif, adăugând un link la un articol din 2017 scris de Bolton în National Review. Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune sau JCPOA este acordul nuclear istoric din 2015 semnat de Iran cu puterile mondiale.

"Iranul nu a părăsit niciodată masa de negocieri. #B_Team a retras SUA, în timp ce complotează pentru război", a adăugat Zarif.

Zarif a declarat în trecut că o "echipă B", care îi include pe Bolton, un adept al liniei dure împotriva Iranului, şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, l-ar putea provoca pe Trump să intre într-un conflict cu Teheranul.

Vezi și: Donald Trump amenință: Zone din Iran vor fi distruse în cazul unui război cu SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel