Ministrul de externe din Bahrein, în vizită în Israel pentru prima dată de la acord

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul de externe din Bahrein, Abdullatif al-Zayani, urmează să sosească miercuri în Israel pentru prima vizită la nivel înalt după ce cele două ţări au semnat un acord pentru normalizarea relaţiilor în urmă cu două luni, informează DPA.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, este aşteptat de asemenea să sosească în Israel şi ambii diplomaţi urmează să participe la o întâlnire trilaterală cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu ministrul de externe Gabi Ashkenazi la Ierusalim.

Al-Zayani conduce o delegaţie la nivel înalt, care va purta discuţii pentru continuarea Acordurilor Abraham - acordul din septembrie ce a normalizat relaţiile dintre Israel şi Bahrein şi Emiratele Arabe Unite (EAU) - a anunţat agenţia oficială Bahrain News Agency. "Vizita vine să confirme poziţia fermă şi permanentă a Bahreinului spre susţinerea procesului de pace în regiunea Orientului Mijlociu şi să facă lumină asupra oportunităţilor economice şi acordurilor bilaterale cu Israelul", a adăugat agenţia.

Pompeo urmează să sosească în Israel după o vizită în Europa. Israelul este prima destinaţie a unui turneu ulterior în mai multe ţări din Orientul Mijlociu, inclusiv Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, transmite Agerpres.

Potrivit unui briefing vineri al unor înalţi oficiali ai Departamentului de Stat american, Pompeo şi Netanyahu "vor discuta o varietate de probleme, inclusiv implementarea Acordurilor Abraham". "EAU şi Bahrein s-au angajat să deschidă ambasade şi să facă schimb de ambasadori şi să înceapă o cooperare într-o gamă largă de domenii, incluzând educaţia, îngrijirea sănătăţii, comerţul şi securitatea", a notat unul dintre oficiali.

În octombrie, o delegaţie la nivel înalt formată din oficiali israelieni şi americani a vizitat Manama, unde Bahreinul şi Israelul au semnat un comunicat stabilind oficial legături diplomatice.

Citește și: SUA aprobă vânzarea de echipamente militare avansate către EAU, inclusiv F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel