Ministrul de Externe al Ungariei se opune extinderii automate a sancțiunilor anti-ruse ale UE

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat într-un interviu petru postul rus televiziune RT că, în opinia sa, ţările din Uniunea Europeană ar trebui să discute sancțiuni anti-ruse în loc să le extindă în mod automat.

"Am spus-o foarte clar că trebuie să existe un dialog, o discuție onestă și simplă despre faptul dacă sancțiunile au avut succes sau nu", a spus Péter Szijjártó, potrivit agenției ruse de știri TASS, citată de UNIAN.

"Să vedem lucrurile în fapt dacă au ajutat economiile europene, fie că a ajutat economia Rusiei, fie că a ajutat la diminuarea economiei rusești, dacă a contribuit la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și așa mai departe" a spus ministrul de externe al Ungarie

"Și după ce am dat răspunsuri sincere la întrebări cinstite, trebuie să luăm decizii cu privire la viitorul nostru", a continuat Szijjártó.

 O opinie similară a fost exprimată şi de premierul italian Giuseppe Conte

"Acum actualul guvern italian pare să reprezinte aceeași poziție - nu este nevoie de o analiză automată, trebuie să se facă o discuţie’’, a adăugat el.

Sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei vin în trei pachete independente - restricții de călătorie împotriva cetățenilor ruși, sancțiuni economice împotriva unor companii petroliere ruse de stat, companii din industria de apărare și financiare și sancțiuni pentru anexarea Peninsulei Crimeea.

Toate aceste pachete de sancţiuni au fost impuse pe parcursul anului 2014.

Primele două pachete sunt prelungite o dată la șase luni, în timp ce măsurile împotriva anexării Crimeei - o dată pe an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel