Ministrul Ciucă a participat la schimbarea comenzii JFC. S-au purtat și discuții cu SUA pentru o prezență aliată cât mai robustă în Marea Negră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo: Allied Joint Force Command Naples - Facebook
Photo: Allied Joint Force Command Naples - Facebook

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat, în Italia, la ceremonia de predare - primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite (JFC). În cadrul evenimentului, desfăşurat la Napoli, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke (ambii amirali fac parte din Forțele Navale ale SUA).

După ceremonie, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcţie, reafirmând încă o dată importanța Parteneriatului Strategic între SUA și România în ceea ce privește domeniul militar, dar și contribuția Comandamentului Forțelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea şi conducerea operaţiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul național.

„Acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum și manifestarea concretă a solidarității între aliați. Consider că dezvoltarea relației transatlantice puternice rămâne condiția esențială pentru securitatea și stabilitatea din spațiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania.

 

Ministrul Ciucă a avut o întrevedere și cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA



În marja evenimentului dedicat ceremoniei de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite de la Napoli, ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA.

În cadrul discuţiilor, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța unei prezențe aliate robuste, eficiente și credibile în România având în vedere situația de securitate complexă din zona Mării Negre. Ministrul român al apărării a punctat și faptul că România rămâne angajată efortului de a fi prezentă în cadrul misiunilor sub egida NATO, accentuând importanţa pe care țara noastră o acordă misiunii „Resolute Support” din Afganistan. Cei doi oficiali au abordat și modalitățile de replanificare a activităților de instruire și pregătire, în contextul pandemiei COVID 19.

În cadrul ceremoniei de la Napoli, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a mulțumit personal amiralului James G. Foggo pentru sprijinul permanent și semnificativ oferit în vederea atingerii capabilității complete a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est din (HQ MND-SE), structură multinațională NATO dislocată pe teritoriul României, dar și pentru înființarea noii structuri NATO din România, Corpul Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel