Ministrul Bogdan Aurescu, la reuniunea șefilor diplomațiilor din statele Formatului București 9 (B9)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, azi şi mâine, la Vilnius, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele Formatului Bucureşti 9 (B9).

La eveniment vor lua parte şi oficiali NATO şi din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

"Agenda reuniunii se va concentra pe implementarea deciziilor adoptate la reuniunea de nivel înalt de la Londra, din decembrie 2019, cu accent asupra procesului de reflecţie privind consolidarea dimensiunii politice a NATO, partajării echitabile a responsabilităţilor şi abordării aliate faţă de riscurile de securitate din regiune. Vor fi, de asemenea, discutate evoluţiile legate de rolul NATO în combaterea terorismului şi în gestionarea unor noi tipuri de provocări, precum cele din domeniul tehnologic sau al securităţii energetice", informează MAEI.

Cu prilejul prezenţei la Vilnius, ministrul Bogdan Aurescu va lua parte şi la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la obţinerea independenţei Lituaniei.

Formatul B9 este o iniţiativă a României şi Poloniei la care mai participă Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel