Ministrul belgian al apărării a semnat un Memorandum de Înțelegere privind preluarea pacienților cu arsuri grave din România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ludivinde Dedonder, ministrul belgian al apărării (dreapta), a semnat un Memorandum de Înțelegere privind preluarea și tratarea pacienților cu arsuri grave, în prezența ambasadorului României în Belgia, Andreea Păstârnac.
Ludivinde Dedonder, ministrul belgian al apărării (dreapta), a semnat un Memorandum de Înțelegere privind preluarea și tratarea pacienților cu arsuri grave, în prezența ambasadorului României în Belgia, Andreea Păstârnac.

La 25 septembrie 2023, Ludivinde Dedonder, ministrul belgian al apărării, a semnat un Memorandum de Înțelegere privind preluarea și tratarea pacienților cu arsuri grave, în prezența ambasadorului României în Belgia, Andreea Păstârnac.

Acest Memodandum de Înțelegere detaliază modalitățile de cooperare bilaterală eficientă, în special prin utilizarea capacităților Spitalului Militar Reine Astrid, centru-far la nivel european în materie.

Documentul constituie un cadru consolidat pentru schimburi de bune practici și de experiență în domeniul arsurilor grave.

În acest domeniu, în ultimii ani, cooperarea medicală între România și Regatul Belgiei a fost una foarte intensă. 

Anterior, Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de ministrul român al sănătății, domnul Alexandru Rafila.

Ludivine Dedonder, ministrul belgian al apărării: ,,În luna august a acestui an, Centrul de mari arși de la Spitalul Militar Reine Astrid a găsduit victime ale unui incendiu grav izbucnit în România. Acest tip de cooperare - fie bilaterală, ca în acest caz, fie europeană - ne întărește reziliența și ne consolidează legăturile. În plus, semnarea acestui Memorandum ilustrează expertiza centrului nostru de tratare a marilor arși; acest fapt mă bucură''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel