Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: E imposibil să se ajungă la un conflict militar între NATO și Federația Rusă / video

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia - Ucraina
EXCLUSIV
Rusia - Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit, la DefenseRomania, despre situația de securitate din regiune.

„Se va extinde sau nu conflictul în altă parte din lume? Pe noi ne interesează la granița NATO. Din toate informațiile pe care le avem, e imposibil să se ajungă la un conflict militar între NATO și Federația Rusă”, a spus, vineri după-amiază, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

 

Ministrul a mai zis că Rusia nu are nici resurse pentru un asemenea conflict și nici nu face parte din planul lui Putin.

„Credem că planul e de a reface spațiul URSS-ului. În ce măsură poate fi refecut vom vedea în viitor. Contează și reacția internațională”, a spus Vasile Dîncu.

 

 

 

 

Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

 

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

----

 

 

Vezi și: Ambasadele ţărilor Uniunii Europene şi NATO din România transmit un mesaj de susţinere pentru Ucraina şi poporul ucrainean

 



"În acest moment vital şi dramatic pentru securitatea mondială, Ambasadele UE şi NATO în România reiterează că UE şi NATO sprijină Ucraina şi poporul ucrainean. Susţinem cu tărie integritatea şi suveranitatea Ucrainei şi transmitem cuvintele noastre de încurajare şi solidaritate tuturor ucrainenilor. Cu toţii #standwithUkraine cu mândrie!", arată un mesaj publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Mesajul respectiv este semnat de reprezentanţele diplomatice ale Belgiei, Bulgariei, Croaţiei, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Greciei, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Olandei, Republicii Macedonia de Nord, Norvegiei, Poloniei, Portugaliei, Sloveniei, Spaniei, Suediei, Statelor Unite ale Americii, precum şi de Ambasada României în Republica Albania şi Ambasada României în Republica Cipru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel