Gabriel Leş va participa la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor două zile ale reuniunii vor fi dezbătute teme de interes major referitoare la implementarea deciziilor adoptate la ultimul Summit aliat din iulie 2018, respectiv la reuniunea ministerială subsecventă din octombrie 2018.

,,Evenimentul este structurat pe cinci reuniuni formale, accentul urmând să fie pus pe stadiul implementării posturii întărite de descurajare şi apărare, precum şi pe aspectele legate de reconfirmarea unităţii şi solidarităţii aliate, printr-o contribuţie substanţială la împărţirea echitabilă a responsabilităţilor, participarea la misiunile şi operaţiile aliate, precum şi cooperarea la nivel NATO-UE. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda tema Tratatului privind Forţele Nucleare cu Rază Intermediară de Acţiune", se precizează în comunicatul MApN.

În marja reuniunii, oficialul român va avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele membre NATO, Marea Britanie şi Canada, precum şi din ţări partenere, precum Georgia şi Ucraina. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel