Ministrul Apărării, o nouă strategie pentru granița NATO dinspre Rusia

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Mihai Fifor a declarat, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO de la Bruxelles, că vrea consolidarea prezenței armate de pe flancul estic.  

O importanţă deosebită a fost acordată întăririi graduale a posturii de apărare, ca rezultat al implementării unei game largi de măsuri de asigurare, de creştere a capacităţii operaţionale a Alianţei, precum şi de consolidare a profilului de descurajare prin intermediul prezenţei aliate înaintate şi a Forţei de Răspuns a NATO. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, în perspectiva Summit-ului din luna iulie, ministrul Mihai Fifor apreciat importanţa implementării în totalitate a deciziilor adoptate în cadrul aliat, făcând referire în special la necesitatea unei abordări coerente, la nivel strategic, a prezenţei înaintate de pe întregul flanc estic, inclusiv în regiunea Mării Negre, din perspectiva planificării, instruirii, desfăşurării exerciţiilor, precum şi a exercitării actului de comandă.

Eforturi pentru creșterea securității Irakului

De asemenea, în timpul discuţiilor referitoare la creşterea a capacităţilor de apărare şi de instruire a Forţelor de Securitate Irakiene, ministrul român a apreciat importanţa sprijinului subsumat proiectării stabilităţii, pe care Alianţa îl poate acorda, şi a exprimat încrederea că acest obiectiv va fi implementat în urma unei decizii favorabile, cu ocazia Summit-ul NATO din 11 - 12 iulie. ministrul Fifor a reconfirmat angajamentul României pentru dezvoltarea de capabilităţi militare necesare Alianţei pentru conducerea misiunilor şi operaţiilor NATO şi a exprimat importanţa asigurării interoperabilităţii forţelor aliate', se mai arată în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel