Ministrul Apărării din Iran: Atacarea Iranului este un bluf rezultat din frustrarea Washingtonului

Eduard Pascu / 24 oct 2019 / 11:53
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami

Ministrul iranian al Apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, a catalogat declarația americană privind acțiuni militare împotriva Iranului, ca fiind rezultatul unei frustrări a Washingtonului, transmite agenția Tasnim.

„Pare mai degrabă un bluf pentru a-și acoperi infracțiunile și pentru politicile lor eșuate”, a declarat generalul Hatami reporterilor, după o ședință de cabinet, când au întrebat despre amenințarea președintelui american Donald Trump cu o acțiune militară asupra Iranului.

Trump a declarat luni că SUA ar putea intra în noi războaie, atunci când a explicat prioritățile politicii externe ale Washingtonului.

Generalul iranian a avertizat SUA că va primi un răspuns zdrobitor în cazul unei măsuri împotriva Iranului, a informat Press TV. „Dacă greșesc, vor primi un răspuns care îi va face de rușine. Măsurile anterioare le-au adus umilință”, a avertizat Hatami.

De asemenea, ministrul a subliniat că Forțele armate iraniene sunt pe deplin pregătite să protejeze națiunea și granițele țării și va da un răspuns zdrobitor la orice amenințări.

Oficialii militari și politici iranieni i-au avertizat în mod repetat pe dușmani cu privire la consecințele grave ale unei acțiuni militare asupra Republicii Islamice.

În aprilie 2018, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei a declarat că SUA este conștientă de răspunsul zdrobitor pe care îl va primi în cazul luării unei acțiuni militare împotriva Iranului.

"Epoca lovește și fugi a luat sfârșit, iar SUA știe că, dacă va declanșa acțiuni militare împotriva Iranului, va primi lovituri mult mai dure", a subliniat Ayatollah Khamenei.

Vezi și: Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy