Ministrul Apărării din Iran: Atacarea Iranului este un bluf rezultat din frustrarea Washingtonului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami

Ministrul iranian al Apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, a catalogat declarația americană privind acțiuni militare împotriva Iranului, ca fiind rezultatul unei frustrări a Washingtonului, transmite agenția Tasnim.

„Pare mai degrabă un bluf pentru a-și acoperi infracțiunile și pentru politicile lor eșuate”, a declarat generalul Hatami reporterilor, după o ședință de cabinet, când au întrebat despre amenințarea președintelui american Donald Trump cu o acțiune militară asupra Iranului.

Trump a declarat luni că SUA ar putea intra în noi războaie, atunci când a explicat prioritățile politicii externe ale Washingtonului.

Generalul iranian a avertizat SUA că va primi un răspuns zdrobitor în cazul unei măsuri împotriva Iranului, a informat Press TV. „Dacă greșesc, vor primi un răspuns care îi va face de rușine. Măsurile anterioare le-au adus umilință”, a avertizat Hatami.

De asemenea, ministrul a subliniat că Forțele armate iraniene sunt pe deplin pregătite să protejeze națiunea și granițele țării și va da un răspuns zdrobitor la orice amenințări.

Oficialii militari și politici iranieni i-au avertizat în mod repetat pe dușmani cu privire la consecințele grave ale unei acțiuni militare asupra Republicii Islamice.

În aprilie 2018, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei a declarat că SUA este conștientă de răspunsul zdrobitor pe care îl va primi în cazul luării unei acțiuni militare împotriva Iranului.

"Epoca lovește și fugi a luat sfârșit, iar SUA știe că, dacă va declanșa acțiuni militare împotriva Iranului, va primi lovituri mult mai dure", a subliniat Ayatollah Khamenei.

Vezi și: Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel