Miniştrii de externe din NATO se reunesc pentru pregătirea summitului de la Londra

Eduard Pascu |
Data publicării:

Miniştrii de externe ai statelor membre ale NATO se reunesc miercuri la Bruxelles, într-un context încă marcat de declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron despre 'moartea cerebrală' în care s-ar afla Alianţa, notează agenţia dpa, transmite Agerpres.

Cei 29 de miniştri de externe urmează să pregătească summitul NATO ce va avea loc pe 3-4 decembrie la Londra. Într-un interviu acordat publicaţiei The Economist în această lună, Macron a acuzat faptul că nici Turcia, nici Statele Unite nu s-au consultat cu aliaţii din NATO atunci când Ankara a lansat operaţiunea în nordul Siriei după retragerea trupelor americane.

Marţi seară, Ministerul de Externe german i s-a alăturat lui Macron, chemând la o regândire a NATO, deşi cancelarul Angela Merkel a descris anterior afirmaţiile preşedintelui francez ca exagerate.

La reuniunea de la Bruxelles, ministrul german Heiko Maas va propune o regândire a modului de coordonare în cadrul Alianţei, a indicat diplomaţia de la Berlin.

Printre alte subiecte aşteptate să se afle pe agenda discuţiilor atât la ministeriala de la Bruxelles, cât şi la summitul de la Londra se află creşterea cheltuielilor militare ale Europei - reclamată de preşedintele american Donald Trump - şi ascensiunea Chinei pe scena mondială.

Vezi și: NATO se află în "moarte cerebrală". Nemulţumit de afirmaţiile lui Macron, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, merge la Paris

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel