Ministerul turc al Apărării: Miliţia kurdă YPG a comis atentatul cu bombă în oraşul sirian Afrin (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul turc al Apărării a acuzat miliţia kurdă YPG pentru atacul cu bombă produs marţi în centrul oraşului Afrin din nordul Siriei, soldat potrivit ultimului bilanţ cu moartea a cel puţin 40 de civili, între care 11 copii, transmite Reuters.

Explozia a avut loc într-o zonă aglomerată a oraşului, a precizat ministerul pe Twitter, difuzând şi o înregistrare în care se vede un fum negru ridicându-se în aer şi se aud sirene de ambulanţe şi poliţie.

Atacul a fost condamnat şi de Departamentul de Stat al SUA, a cărui purtătoare de cuvânt Morgan Ortagus a subliniat că explozia "a luat viaţa a zeci de oameni veniţi la cumpărături în piaţa centrală pentru a se pregăti de ieşirea din Ramadan".

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a notat că "rapoartele iniţiale indică faptul că multe victime au fost civili, inclusiv copii" şi a reiterat apelul Washingtonului la o încetare a focului în Siria, potrivit Agerpres.

"Astfel de laşităţi sunt inacceptabile din partea oricăruia dintre actorii implicaţi în conflict", a insistat ea.

Ankara consideră YPG o grupare teroristă asociată cu militanţii kurzi de pe teritoriul său şi a desfăşurat mai multe operaţiuni militare în nordul Siriei pentru a o împinge dincolo de graniţă. În martie 2018, armata turcă şi rebelii sirieni pe care îi are aliaţi au recuperat controlul asupra oraşului Afrin din mâinile YPG.

Explozia de marţi a fost una din cele mai sângeroase produse într-o regiune aflată sub controlul forţelor susţinute de Turcia. Ankara acuză frecvent YPG (Unităţile de protecţie a poporului) pentru astfel de atacuri, în timp ce gruparea susţine că nu atacă civili.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel