Ministerul turc al Apărării: Miliţia kurdă YPG a comis atentatul cu bombă în oraşul sirian Afrin (Video)

S.I. Catalin / 29 apr 2020 / 10:40

Ministerul turc al Apărării a acuzat miliţia kurdă YPG pentru atacul cu bombă produs marţi în centrul oraşului Afrin din nordul Siriei, soldat potrivit ultimului bilanţ cu moartea a cel puţin 40 de civili, între care 11 copii, transmite Reuters.

Explozia a avut loc într-o zonă aglomerată a oraşului, a precizat ministerul pe Twitter, difuzând şi o înregistrare în care se vede un fum negru ridicându-se în aer şi se aud sirene de ambulanţe şi poliţie.

Atacul a fost condamnat şi de Departamentul de Stat al SUA, a cărui purtătoare de cuvânt Morgan Ortagus a subliniat că explozia "a luat viaţa a zeci de oameni veniţi la cumpărături în piaţa centrală pentru a se pregăti de ieşirea din Ramadan".

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a notat că "rapoartele iniţiale indică faptul că multe victime au fost civili, inclusiv copii" şi a reiterat apelul Washingtonului la o încetare a focului în Siria, potrivit Agerpres.

"Astfel de laşităţi sunt inacceptabile din partea oricăruia dintre actorii implicaţi în conflict", a insistat ea.

Ankara consideră YPG o grupare teroristă asociată cu militanţii kurzi de pe teritoriul său şi a desfăşurat mai multe operaţiuni militare în nordul Siriei pentru a o împinge dincolo de graniţă. În martie 2018, armata turcă şi rebelii sirieni pe care îi are aliaţi au recuperat controlul asupra oraşului Afrin din mâinile YPG.

Explozia de marţi a fost una din cele mai sângeroase produse într-o regiune aflată sub controlul forţelor susţinute de Turcia. Ankara acuză frecvent YPG (Unităţile de protecţie a poporului) pentru astfel de atacuri, în timp ce gruparea susţine că nu atacă civili.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy