Ministerul rus de Externe sperie Republica Moldova cu „Euromaidanul” din Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Scrisoarea publică a Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, adresată noilor deputați ai R. Moldova, a înfuriat Moscova.

Scrisoarea deschisă publicată de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în presa de la Chișinău, nu i-a venit bine Rusiei. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat scrisoarea ambasadorului drept un „instrumentaj bine cunoscut de rețete și instrumente, pe care SUA le folosește în propriile scopuri", precizează agora.md.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, l-a acuzat, în urmă cu două zile, într-o conferință de presă susținută la Moscova, pe diplomatul american că s-ar amesteca în formarea unei coaliții de guvernare în R. Moldova, atunci când a spus că singura modalitate pentru ca cetățenii R. Moldova să aibă o viață mai bun este „consolidarea relațiilor cu SUA și Europa" și toate problemele pot fi rezolvate prin „revenirea la valorile occidentale", potrivit ziarulnational.md.

Potrivit Mariei Zaharova, această adresare a Ambasadorului Hogan este „cinică" și „dictatură deschisă a Statelor Unite față de R. Moldova".

„Apelul, care seamănă mai mult cu un ghid de acțiune, descrie în detaliu modul în care și ce reforme interne ar trebui să efectueze statul și societatea moldovenească, cum să consolideze securitatea informatică, să sporească și controlul asupra „companiilor străine care doresc să influențeze infrastructura critică", să diversifice sursele de energie. Adică, întregul set de rețete și instrumente pe care SUA le utilizează pentru propriile scopuri. Ca și Ucraina, Moldova este amenințată și șantajată cu „singura cale corectă", ignorând astfel voturile unei părți semnificative a alegătorilor moldoveni care au o opinie diferită", a spus reprezentanta MID-ului de la Moscova.

Mai mult, Maria Zaharova amintește în acest context „Euromaidanul" din Ucraina.

„La ce duce această politică, în special în condițiile unei societăți civile divizate, am văzut cu toții în exemplul unei țări vecine. Washingtonul nu a învățat nimic din lecțiile Euromaidanului. Sperăm că, cel puțin pentru Moldova, ținând cont de situația din statele vecine, Occidentul a pregătit o soartă diferită, dar totul sugerează contrariul", a amenințat Zaharova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel