Ministerul rus al Apărării a încheiat primul contract pentru achiziționarea sistemelor antiaeriene S-500 Prometheus

Ionel Copcea |
Data publicării:
sisteme de rachete antiaeriene S-500
sisteme de rachete antiaeriene S-500

Agenția de presă Tass a informat, pe 29.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea unui prim lot de sisteme de rachete antiaeriene S-500 Prometheus.

“Ministerul Apărării a semnat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea către Forțele Aerocosmice a peste 10 sisteme S-500. Livrările din producția de serie vor începe în prima jumătate a anului 2022”, a declarat sursa cu ocazia salonului de aviație MAKS-2021, care s-a desfășurat în perioada 20-25 iulie la Zhukovsky.

Potrivit precizărilor acesteia, în prezent, “continuă testele de stat ale sistemului S-500 într-unul din poligoanele din sudul Federației Ruse. Este planificat ca acestea să se încheie până la sfârșitul anului 2021”.

După cum a menționat sursa, testele de stat se desfășoară pentru versiunea terestră a sistemului de rachete antiaeriene S-500. Este posibil ca în viitor să fie dezvoltată și o versiune navală a acestuia.

 

Caracteristicile S-500, potrivit producătorului rus

 

S-500 Prometheus este capabil să distrugă toate mijloacele de atac aerocosmic actuale și de perspectivă, inclusiv rachetele balistice intercontinentale, la distanțe de până la 500 de kilometri și altitudini de 200 de kilometri.

Pe 20 iulie 2021, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul S-500 a executat trageri de luptă împotriva unei ținte balistice de mare viteză, în poligonul Kapustin Yar. Testele au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale sistemului.

Comentariul autorului: La fel ca și în cazul sistemelor de rachete antiaeriene S-400, primele sisteme S-500 vor fi introduse în dotarea Armatei 1 Apărare Antiaeriană și Antirachetă - Moscova din cadrul Forțelor Aerocosmice. Armata include două divizii de apărare antiaeriană (4 și 5), precum și o divizie de apărare antirachetă (9).

În compunerea diviziilor de apărare antiaeriană se află câte patru regimente de rachete antiaeriene și un regiment radiotehnic, dotate în prezent cu sisteme S-400 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Prima structură dotată cu sisteme S-400 a fost Regimentul 629 Rachete Antiaeriene - Elektrostal din cadrul Diviziei 5 Apărare Antiaeriană - Petrovskoe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel