Rusia a confundat tractoare ucrainene cu tancuri Leopard germane (Foto/Video). Utilaje agricole distruse, prezentate de ruși ca fiind tancuri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a susţinut că forţele armate ruse au reușit să distrugă cu succes, pe frontul din Ucraina, opt tancuri Leopard 2 de fabricație germană, împreună cu peste ale 100 de alte vehicule blindate. Toate acestea aparţinând forţelor arme ucrainene. Însă ceea ce se vede în înregistrarea video pe care oficialii ruși au publicat-o pentru a susţine acest lucru nu seamănă cu un tanc Leopard.

,,Pierderile totale ale trupelor ucrainene în zona de sud a regiunii Donețk au fost de peste 1.500 de militari ucraineni, 28 de tancuri, dintre care 8 tancuri Leopard de fabricație germană, 3 tancuri pe roți de fabricație franceză АМХ-10 și 109 vehicule blindate de luptă", a declarat Ministerul rus al Apărării pentru agenția rusă de presă Tass.

Pe 6 iunie, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la bordul unui elicopter de atac Ka-52 care ar fi lansat o rachetă asupra unui tanc Leopard de fabricație germană.

 

Utilaje agricole distruse şi prezentate ca tancuri Leopard ale armatei ucrainene

 

La scurt timp, mai multe pagini de Twitter ale unor analişti OSINT au publicat analize ale imaginilor prezentate de către Ministerul rus al Apărării, precizând că ruşii nu a distrus în zona de sud a regiunii Donețk tancuri ucrainene Leopard 2, ci mai multe utilaje agricole - combine şi tractoare.

Vehiculele prezentate de ruşi în materialul video nu prezintă elemente distinctive pe care le găsim la tancurile Leopard.

Grupul OSINT Weapons Tracker OSINT chiar a precizat că vehiculele distruse de ruşi cu un elicopter Ka-52 nu seamănă cu tancuri, ci sunt de fapt utilaje agricole.

Dincolo de imagini, materialul video prezentat de către Ministerul rus al Apărării oferă și un alt indiciu că nu este vorba de un tanc Leopard, după cum bine remarca publicaţia Defence-Blog.

Samuel Bendett, un expert militar vorbitor de limbă rusă, a subliniat că unul dintre militarii aflaţi la bordul elicopterului rus Ka-52 sunet: "Să testăm pe asta". Acesta nu este genul de lucru pe care un militar l-ar spune probabil pentru a ținti un tanc de top despre care se crede că rivalizează cu cele mai bune tancuri ale Rusiei.

Aceasta nu a fost prima dată când Rusia a pretins că a distrus un Leopard 2, dar acum este, probabil, printre cele mai puțin convingătoare dovezi pe care a încercat să prezinte. Până în prezent, nu a existat nicio dovadă clară care să ateste că forţele armate ucrainene au pierdut pe câmpul de luptă tancuri Leopard.

 

Fondatorul Wagner Group râde chiar el de raportul Ministerului rus al Apărării

 

Solovey Info internet media l-a întrebat pe Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group, despre recentul raport prezentat de către generalul Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, despre pierderile ucrainene și a obținut răspunsul acestuia.

Ieri Ministerul Apărării a afirmat că a distrus peste 1.500 de soldați ucraineni, 28 de tancuri, printre care 8 Leopard, 3 tancuri franceze AMX-10 și 109 vehicule blindate. Unii cred că aceste cifre sunt exagerate. Cum ați estima pierderile inamicului?

Prigozhin: Cred că baronul Von Munchausen este mult în urmă [cu minciunile sale]. Pe baza a ceea ce s-a scris despre pierderile pe care le-am provocat, în curând vom rămâne să ne luptăm cu marțienii. Pentru a elimina 1.500 de oameni ar trebui să fie baie de sânge pe o porțiune de 150 km. Având în vedere asta, fără îndoială totul este fictiv. Per total, ar trebui să adunăm toate cifrele prezentate de Konashenkov - cred că până acum am distrus de cinci ori întreaga populație a Pământului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel