Ministerul rus al Apărării a confirmat avarierea crucişătorului „Moskva”, dar nu recunoaşte că a fost lovit de ucraineni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a recunoscut în urmă cu puţin timp că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul ''Moskva'' a fost avariat în urma unui incendiu, iar muniţia de la bordul navei a explodat. Precizările ministerului rus al Apărării au venit la câteva ore după ce mai mulţi oficiali ucraineni au relatat că militarii ucraineni au lovit crucișătorul ''Moskva'', folosind un sistem de rachete anti-navă Neptun.

 

"Nava a fost grav avariată, echipajul a fost evacuat complet. Cauzele incendiului sunt în curs de stabilire", scrie RIA Novosti cu referire la Ministerul Apărării.

„Moskva” este nava amiral a Flotei Mării Negre a Marinei Ruse și nava cu cele mai puternice arme din flota Mării Negre.

Rusia a confirmat oficial că nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră - crucișătorul cu rachete „Moskva” - a fost grav avariat. Atât de seros încât echipajul navei a fost evacuat. Acest lucru se precizează în declarația oficială a Agenției Centrale de Știri a Federației Ruse - „TASS”.

Interesant este că ştirea publicată de TASS indică cronologia evenimentelor. Mai întâi, un „eveniment necunoscut”, apoi un incendiu care a detonat muniția de la bordul navei și apoi o evacuare echipajului. 

În orice caz, evacuarea echipajului de pe navă înseamnă încetarea acţiunilor de stingere a incendiului de la bord şi renunţarea la manevrele de salvare ale acesteia.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 Atlant. A fost dat în funcțiune în 1983 sub denumirea de „Glorie”. În 1996, crucișătorul și-a primit numele actual. Armamentul principal al navei este compus din 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

Aseară, autorităţile ucrainene au precizat că un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva.

"Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti", a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Ulterior, consilierul preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a confirmat pe Youtube atacurile ucrainene asupra navei, fără a indica, la rândul său, poziţia acesteia.

"Arde intens. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil să ştim când vor putea primi ajutor", a spus el, asigurând că la bord se aflau cei "510 membri ai echipajului".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel