Ministerul britanic al Apărării arată cum sunt pregătiţi militarii ucraineni pentru a opera tancurile Challenger 2 (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării a declarat că militarii ucrainei, aflaţi acum în Regatul Unit, învață destul de repede să opereze tancurile Challenger 2. Aceste informaţii au fost publicate, alături de mai multe imagini, pe Twitter de către Ministerul britanic al Apărării.

 

,,Marea Britanie furnizează tancuri Challenger 2 Ucrainei pentru a o ajuta să-și apere patria și să-și recupereze teritoriul", se arată în comunicat.

Statele Unite și Germania au convenit săptămâna trecută să trimită Ucrainei tancuri Abrams și, respectiv, Leopard 2, în timp ce Marea Britanie a declarat la începutul lunii ianuarie că va trimite 14 tancuri Challenger 2.

De asemenea, Germania a permis altor țări, precum Norvegia și Polonia, să trimită în Ucraina tancurile Leopard 2 fabricate de industria germană de apărare.

Polonia a declarat că va furniza încă 60 de tancuri Ucrainei, pe lângă cele 14 tancuri pe care le-a promis deja.

Autoritățile ucrainene au declarat în repetate rânduri că au nevoie de 300 de tancuri în încercarea de a alunga forțele rusești de pe teritoriul lor. Ucraina a pierdut mai mult de jumătate din cele 850 de tancuri pe parcursul celor aproape 12 luni de război, potrivit analiştilor militari de la Oryx, un site care folosește instrumente open-source pentru a număra echipamentele distruse de ambele tabere pe câmpul de luptă.

Rusia are mult mai multe tancuri decât Ucraina, dar modelele sale sunt inferioare la unele capitole față de modelele occidentale.

Atât Rusia, cât și Ucraina sunt așteptate să lanseze ofensive în următoarele săptămâni, iar tancurile ar trebui să joace un rol vital în aceste bătălii, potrivit analiştilor militari.

Ucraina are nevoie de arme noi și de livrări mai rapide pentru a face față unei situații "foarte dure" - atacuri constante din partea forțelor rusești în regiunea estică Donețk, a declarat președintele Volodimir Zelenski la 29 ianuarie.

"Situația este foarte grea. În Bakhmut, Vuhledar și în alte zone din regiunea Donețk au loc atacuri constante ale Rusiei. Există încercări continue de a rupe de apărarea noastră", a declarat Zelenski în discursul său video.

Între timp, luptele de pe linia frontului sunt destul de intense, în special în estul regiunii Donețk. Se dau lupte grele pentru Vuhledar și Bakhmut - un oraș care a fost practic distrus complet de bombardamentele repetate ale artileriei rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel