Ministerul Apărării din Marea Britanie a finalizat încă o serie de teste a vehiculului de luptă anti-submarin Seagull

Eduard Pascu |
Data publicării:

Elbit Systems Marea Britanie a finalizat o serie de teste pentru războiul anti-submarin împreună cu Ministerul Apărării din Regatului Unit. Studiile au fost realizate prin intermediul Laboratorului de Știință și Tehnologie a Apărării, care verifică modul în care sistemele autonome ar putea susține operațiunile de luptă anti-submarin (ASW) viitoare, se arată într-un comunicat al companiei.

Ministerul Apărării din Marea Britanie anunță că Elbit Systems UK a participat la o a doua fază a proiectului de luptă anti-submarin, după testele care au avut loc pe mare în octombrie 2019.

Elbit Systems UK a folosit pentru aceste noi teste vehiculul de suprafață fără pilot Seagull, echipat cu un sonar L3 Harris fabricat în SUA. Seagull și-a demonstrat utilitatea autonomă ASW pe întreaga perioadă de încercări, folosind echipamentele multisenzor „ASW Toolbox”.

Martin Fausset, CEO al Elbit Systems UK, a declarat: „Seagull USV și-a demonstrat încă o dată capacitățile superioare. Suntem mândri de munca noastră continuă cu Royal Navy, deoarece lucrăm împreună pentru a menține avantajul său operațional."

 

Despre Seagull

 

Nava de suprafață fără pilot Seagull (USV) este multirol, fiind capabilă să poarte lupte anti-submarin, să caute mine, să lupte împotriva războiului electronic, să asigure securitatea maritimă, să execute operațiuni de hidrografie și să fie nod de comunicații și transmisie de date.

Capacitatea sa de luptă antisubmarin oferă marinei un avantaj tactic prin descurajarea și amenințarea submarinelor inamice folosind o navă fără echipaj. În ceea ce privește minele marine, Seagull facilitează operațiunile de căutare a minelor, inclusiv detectarea, clasificarea, localizarea și neutralizarea minelor marine atât fixe cât și aflate în derivă.

Seagull poate fi operat atât dintr-un port cât și dintr-o navă-mamă, iar două nave Seagull pot fi coordonate din același sistem de control. Seagull are o autonomie de 4 zile și poate naviga pe mare de gradul 5 inclusiv. Nava are 12 metri lungime și este echipată cu o stație de luptă telecomadată de calibru 12,7 mm.

Citeste și: Sonarul TRAPS-USV multirol a fost testat pe vasul autonom Seagull (Video)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel