Switchblade 600, foarte aproape de livrarea în Ucraina. Reznikov: ”Încă le așteptăm”; Dronele iraniene sunt deocamdată singure în această competiție

Switchblade 600
Switchblade 600

Ministrul apărării spune că Ucraina se află la doar câteva săptămâni distanță de momentul recepționării primelor drone kamikaze cu rază mai lungă de acțiune, Switchblade 600.

10 unități de drone Switchblade 600 cu rază lungă de acțiune ar trebui să ajungă în Ucraina în câteva săptămâni, a confirmat și ministrul Apărării Oleksiy Reznikov, citat de Politico.

„Încă așteptăm dronele Switchblade 600 ”, a spus Reznikov.

SUA s-au angajat să ajute Ucraina să-și mărească stocul de muniții care pot plana deasupra unei ținte înainte ca operatorul să le îndrume să lovească. 

„Iranul a vândut Rusiei 2.400 de drone în ultimele săptămâni, așa că acum aș spune că dronele iraniene câștigă temporar această competiție”, a spus ministrul apărării.

Producătorul de drone AeroVironment a declarat luna aceasta că primul lot de 10 drone ar trebui să ajungă în câteva săptămâni.

AeroVironment spune că în prezent poate produce peste 2000 de drone Switchblade 600 pe an, dar acum obiectivul principal în reprezintă ridicarea nivelului de producţie la 6000 de drone pe an.

Switchblade 600 poate ataca ținte la o distanță de 40 km și rămâne în aer timp de aproximativ 40 de minute. Înainte de ideea de a furniza seria Switchblade 600, SUA au furnizat Ucrainei Switchblade 300, care au dimensiuni și rază mai mici.

Reznikov este încrezător că aliații vor furniza Ucrainei tancuri și avioane de luptă.

"Sunt foarte optimist că tancurile Abrams vor ajunge în viitor și sunt sigur că avioanele de luptă precum F-16, F-15 sau Gripen din Suedia vor fi de asemenea oferite", a declarat Oleksii Reznikov

"După ce [va sosi] primul Abrams, sunt sigur că vom primi Leopard, Marder [vehicule germane de luptă pentru infanterie] și alte tipuri de vehicule blindate grele", a mai precizat acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel