Militarii ucraineni i-au păcălit din nou pe ruşi (Foto/Video). După celebrele HIMARS din lemn a venit şi rândul unui sistem Buk pe post de momeală

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În goana după relatarea de rezultate notabile obţinute pe câmpul de luptă, propagandiștii ruși au publicat pe reţele de socializare un material video cu momentul în care militarii ruşi ''reuşesc'' să distrugă un sistem de rachete antiaeriene "Buk-M1" al armatei ucrainene. Surpriză, dar sistemul de rachete "Buk-M1" pe care militarii ruşi l-au lovit s-a dovedit a nu fi real, ci o machetă din lemn, una destul de bine realizată de armată ucraineană.

Pe rețea de socializare ruşii au publicat un scurt material video cu momentul în care folosesc o dronă kamikaze pentru a distruge un sistem de rachete antiaeriene "Buk-M1" al armatei ucrainene. 

Cu toate acestea, dacă priviţi mai atent imaginile, sistemul de rachete antiaeriene "Buk-M1" pe care ruşii susţin că l-au distrus este o machetă realizată din lemn şi alte materiale.

În imaginea de mai sus puteţi observa o comparație între rachetele sistemului Buk-M1 ''distrus de ruşii" și rachetele antiaeriene ghidate 9M38M1 - adevăratele rachete cu care acest sistem este echipat. Cel mai probabil, ''rachetele'' și șasiul sub forma unui camion au fost realizate de militarii ucraineni din bucăţi de lemn  și vopsite în culorile armatei ucrainene pentru că falsul sistem Buk-M1 să semene cât mai mult cu originalul.

În plus, merită, de asemenea, să acordăm atenție faptului că în momentul în care drona kamikaze Lancet loveşte falsul sistem de rachete Buk-M1, detonarea muniției este pur și simplu absentă.

Pentru a face o comparaţie cu ''reusita'' ruşilor, mai joi puteţi urări un material video cu momentul în care, în primele săptămâni ale agresiunii militare ruse, pe 10 martie, forţele armate ucrainene folosesc o dronă Bayraktar TB2 pentru a lovi un sistem de rachete Buk al armatei ruse.

După ce rachetă trasă de drona Bayraktar TB2 loveşte sistemul Buk are loc o puternică explozie ca urmare a detonării muniţie.

 

Trebuie amintit că, nu este prima dată când militarii ucraineni folosesc machete din lemn ale unor sisteme de arme pentru ai păcăli pe ruşi.

În luna august, Ucraina a dislocat mai multe lansatoare de rachete de tip HIMARS false, fabricate din lemn, pentru a induce în eroare forțele ruse care ulterior au lansate rachete de croazieră Kalibr spre ele.

La momentul respectiv, Washington Post preciza că sistemele din lemn arată identic cu cele reale, fapt pentru care UAV-urile folosite de ruși le-au identificat eronat că fiind lansatoare multiple reale de tip HIMARS.

Dronele ruse au identificat sistemele din lemn după câteva zile de la dislocarea țintelor false.

Federația Rusă ar fi lansat atunci 10 rachete de croazieră de tip Kalibr asupra acestor ținte fictive. Informația a fost dată publicației americane de un oficial din cadrul Armatei ucrainene.

Analiștii de la Washington Post remarcă faptul că în cazul în care informația se dovedește a fi reală, Federația Rusă a aruncat pe apa sâmbetei 65 de milioane de dolari, costul unei rachete de croazieră de tip Kalibr fiind estimat la 6.5 milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel