Militarii ucraineni au publicat imagini cu momentul doborârii unui avion Su-24 la Bahmut (Foto/Video): A fost utilizat un sistem portabil de rachete sol-aer (MANPADS) Igla

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au anunțat miercuri, 15 martie, că au doborât un avion de bombardament/atac la sol supersonic Su-24 al Rusiei în apropierea orașului Bahmut, din regiunea Donețk. Un video cu momentul în care avionul se prăbușește a fost distribuit  pe reţele de socializare de către Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Ulterior, militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 93 Motorizată ''Cold Yar'' au confirmat că ei au doborât avionul Su-24 şi au publicat un material video cu momentul în care folosesc un sistem portabil de rachete antiaeriene (MANPADS) Igla.

Armata ucraineană a doborât un avion rusesc Su-24 în apropiere de orașul Bakhmut. Un videoclip în care apare aeronava distrusă a fost publicat pe rețelele de socializare.

Videoclipul arată o explozie care urmează prăbușirii aeronavei. Avionul a fost doborât de soldații Brigăzii 93 Motorizată ''Cold Yar''. De asemenea, se poate obsesiva în filmare ca cel puțin unul dintre piloți a reușit să se catapulteze. 

Pe canalele rusești de Telegram se susţine că avionul de bombardament/atac la sol supersonic Su-24 aparținea aşa-zisei companii militare private (PMC) Wagner Group.

Pe reţele de socializare au apărut imagini cu militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 93 Motorizată ''Cold Yar'' care utilizează un sistem portabile de rachete antiaeriene (MANPADS) pentru a doborî un Su-24 rusesc în Bakhmut. Internauţii au susţinut iniţial că MANPADS-ul folosit de militarii ucraineni este un FIM-92 Stinger (cel mai probabil furnizat de SUA sau Germania).

Ulterior, mass-media ucraineana a publicat tot materialul video cu momentul în care militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 93 Motorizată ''Cold Yar'' doboară un Su-24 rusesc în Bakhmut, precizând că a fost utilizat un sistem de apărare antiaeriană portabil Igla şi nu FIM-92 Stinger.

Există, de asemenea, o înregistrare video în care doi militari ucraineni observă aeronava Su-24 prin intermediul sistemului Kropiva (n.r. este un sistem testat în luptă, conceput pentru automatizarea sarcinilor pe câmpul de luptă) oferit armatei ucrainene de voluntarii ONG-ului ucrainean Army SOS. Avionul Su-24 a zburat în apropiere de Bakhmut și se poate observa cu dispărut de pe radar.

Mercenarii Wagner folosesc avioane  Su-24 în zona Bakhmut. La mijlocul lunii februarie, armata ucraineană a avariat un alt Su-24 folosit de mercenarii așa-zisei companii militare private.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel