Militarii ucraineni au distrus un tanc rusesc T-80, utilizând rachete TOW trase dintr-un IFV Bradley (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un M2 Bradley distruge un tanc rusesc T-80BV, utilizând o rachetă trasă din sistemul TOW. Sursa Foto: Ministerul ucrainean al Apărării.
Un M2 Bradley distruge un tanc rusesc T-80BV, utilizând o rachetă trasă din sistemul TOW. Sursa Foto: Ministerul ucrainean al Apărării.

Militarii Brigăzii 47 Mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus un tanc rusesc T-80 cu o rachetă antitanc TOW, trasa dintr-un vehicule de luptă ale infanteriei (IFV) Bradley. Echipajul IFV-ului Bradley a fost primul care a observat tancul inamic și a lansat imediat o lovitură precisă asupra tancului rusesc.

Singura unitate a armatei ucrainene care folosește blindate M2 Bradley, Brigada 47 Mecanizată, se afla într-o acțiune defensivă disperată împotriva unei forțe rusești mult mai mari care atacă la vest de ruinele orașului Avdiivka din estul Ucrainei.

Miercuri seară, un operator al unui IFV M2 Bradley a observat un tanc rusesc T-80 la o milă distanță, pe un câmp la est de satul Novopokrovske. Echipajul blindatului M2 Bradley a tras o singură rachetă antitanc ghidata TOW, care a străpuns blindajul tancului T-80. "Bradley-distrugătorul de tancuri", a precizat Ministerul ucrainean al Apărării în descrierea materialului video care surprinde lupta dintre IFV-ul M2 Bradley şi tancul rusesc T-80.

A fost una dintre cele mai impresionate confruntări care au avut loc între două blindate, în contextul războiul dintre Rusia și Ucraina.

Într-un articol al publicaţiei Forbes se precizează că acest incident nu a fost o surpriză pentru susținătorii emblematicului IFV Bradley, care a fost principalul vehicul de luptă al armatei americane începând cu anii 1980. "Brad... nu este un tanc, dar poate fi un ucigaș de tancuri", a explicat Mark Hertling, un general în retragere al armatei americane care a operat un M3, o versiune de recunoaștere a M2 Bradley, în tipul Operaţiei Desert Storm din 1991.

Brigada 47 Mecanizată a fost angajată în luptă non-stop timp de un an. Acest lucru și-a pus amprenta asupra batalioanelor M2 ale brigăzii. Grupul de analiștii OSINT ai platformei Oryx au numărat 37 de Bradley distruse și alte zeci avariate. În timp ce lupta împotriva ofensivei rusești la vest de Avdiivka luna trecută, brigada ucraineană a rămas fără multe dintre blindatele M2. Cu toate acestea, acest lucru se schimbă pe măsură ce sosesc noi vehicule Bradley în Ucraina, ca parte a ajutorului militar acordat de SUA.

Într-o confruntare de aproape cu un tanc rusesc, un M2 Bradley ar putea să nu reziste mult timp. Într-o luptă de la distanță, sistemul de ochire cu precizie și rachetele TOW de care dispune M2 ar putea să-i ofere un avantaj - mai ales noaptea, când sistemul optic de ochire în infraroșu al Bradley ajută echipajul acestuia să vadă tancul înainte ca echipajul tancului să vadă Bradley-ul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel