Militarii români, parașutare în premieră pe mare din avioane C-27J Spartan

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Militari din Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș" și Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa" au participat, în premieră, la o activitate de parașutare pe mare.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul exercițiului bilateral româno-american „Carpathian Summer", derulat în perioada iulie-august 2019, destinat antrenării în comun, schimbului de bune practici, verificării interoperabilității tehnicii și procedurilor și menținerii unui nivel ridicat al capacității operaționale ale structurilor cu misiuni specifice operațiilor aeriene, inclusiv de desantare prin parașutare, informează pagina de Facebook Veteranii Armatei României.

Salturile au fost efectuate din aeronave C-27J Spartan aparținând Bazei 90 Transport Aerian ,,Comandor aviator Gheorghe Banciulescu", de la înălțimi cuprinse între 300 și 500 m cu parașuta rotundă.

Militarii celor două regimente, împreună cu colegi din alte structuri din Armata României, au executat, fără incidente, misiunea de parașutare cu parașuta din dotare tip PSP-M1, într-un raion situat între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, fiind sprijiniți de scafandrii militari din cadrul Forțelor Navale, mai scrie sursa citată.

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel