Militarii români, parașutare în premieră pe mare din avioane C-27J Spartan

Tudor Curtifan / 09 aug 2019 / 20:42

Militari din Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș" și Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa" au participat, în premieră, la o activitate de parașutare pe mare.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul exercițiului bilateral româno-american „Carpathian Summer", derulat în perioada iulie-august 2019, destinat antrenării în comun, schimbului de bune practici, verificării interoperabilității tehnicii și procedurilor și menținerii unui nivel ridicat al capacității operaționale ale structurilor cu misiuni specifice operațiilor aeriene, inclusiv de desantare prin parașutare, informează pagina de Facebook Veteranii Armatei României.

Salturile au fost efectuate din aeronave C-27J Spartan aparținând Bazei 90 Transport Aerian ,,Comandor aviator Gheorghe Banciulescu", de la înălțimi cuprinse între 300 și 500 m cu parașuta rotundă.

Militarii celor două regimente, împreună cu colegi din alte structuri din Armata României, au executat, fără incidente, misiunea de parașutare cu parașuta din dotare tip PSP-M1, într-un raion situat între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, fiind sprijiniți de scafandrii militari din cadrul Forțelor Navale, mai scrie sursa citată.

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy