Militarii români au simulat intervenția în cazul unui atac chimic

Sursă foto: Captură Forțele Navale Emisiunea Scutul Dobrogei
Sursă foto: Captură Forțele Navale Emisiunea Scutul Dobrogei

Forțele Navale Române efectuează exerciții în zona Dobrogei. Operațiunea militară este prima pe 2021 și vizează intervenția în cazul unui atac chimic. 

„La Mangalia, rachetiștii navali de la Divizionul 508 Rachete de Coastă și specialiștii de la Secția 335 Logistică au desfășurat primul antrenament în teren din acest an”, anunță Forțele Navale Române.

Pe lângă intervenția în cazul unui atac chimic, militarii noștri au exersat și procedurile în timpul unui atac asupra unor ținte navale.

Astfel, militarii din Compania 585 Apărare CBRN (chimic-bacteriologic-radionuclear) și cei din Secția Rachete de Coastă au fost dislocați în zona Hagieni, pentru a desfășura un antrenament întrunit, care cuprinde exersarea a două proceduri operaționale specifice:

Prima etapă prevede cercetarea unui raion terestru, în vederea identificării unor substanțe toxice de luptă dispersate de inamic, iar cea de-a doua constă în aplicarea procedurii operaționale de atac asupra unor ținte navale de suprafață, cu dispozitivele mobile de lansare rachete navale din dotarea Divizionul 508 Rachete de Coastă, potrivit Forțelor Navale Române

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel