Belarusul spune că e pregătit pentru operarea armelor nucleare tactice: Piloții săi au finalizat antrenamentele în Federația Rusă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de asalt Su-25
Avion de asalt Su-25

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 14.04.2023, că militari din Republica Belarus sunt gata să întrebuințeze în practică muniții nucleare pentru asigurarea securității militare a Statului unional.

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, piloții din Republica Belarus au finalizat pregătirile desfășurate în Rusia pentru întrebuințarea “munițiilor speciale” pe avioanele de asalt Su-25.

Unul dintre piloții participanți la stagiul de pregătire din Rusia a subliniat faptul că absolvirea cursului le-a oferit o oportunitate de a-și îmbunătăți abilitățile și de a învăța noi modalități de utilizare a armelor moderne de aviație, inclusiv a “muniției speciale”.

După cum a precizat un alt cursant, pregătirea a inclus o parte teoretică și una practică, sub îndrumarea instructorilor ruși. Potrivit declarațiilor acestuia, programul de pregătire a fost îndeplinit integral.

 

Finalizarea pregătirii pe Iskander e aproape gata

 

Între timp, ministrul apărării al Republicii Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că pregătirea în Rusia a echipajelor pentru complexele de rachete Iskander pentru lucrul cu armele nucleare tactice se va încheia în cursul săptămânii viitoare.

Iskander rusesc, foto: Missile Threat, Center for Strategic and International Studies

Ministrul a precizat că după finalizarea pregătirii pe teritoriul rus, subunitățile de rachete vor reveni în Republica Belarus.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că Forțele Armate ale Republicii Belarus au primit complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, care sunt capabile să utilizeze rachete cu încărcături nucleare.

Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, la cererea Republicii Belarus, partea rusă își va desfășura armele nucleare tactice în republică, așa cum Statele Unite fac acest lucru de mult timp pe teritoriile țărilor aliate. Putin a menționat, de asemenea, că militarii ruși îi ajută deja pe colegii din Republica Belarus să-și reechipeze aeronavele, pentru a putea folosi arme nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel