Militarii americani din zonele de operaţiuni, interdicție aplicaţii smartphone

Sebastian Florea |
Data publicării:

Departamentul apărării Statelor Unite a anunţat luni interdicţia pentru personalul din zonele de operaţiuni de a folosi orice funcţii de geolocaţie pe diferite dispozitive.

Aceste dispozitive sunt smartphone, monitoare de activtăţi fizice şi altele. Interdicție se aplică deoarece acestea pot dezvălui poziţia trupelor americane, informează Reuters. Ordinul intră în vigoare imediat.

Pericolul utilizării unei aplicaţii de tip 'fitness tracker' pentru smartphone, care monitorizează activităţile fizice, a fost observat în ianuarie, când un cercetător australian publicat o analiză a datelor furnizate de aplicaţia Strava. Acestea au permis localizarea forţelor americane din Siria şi Irak, unde puţini localnici folosesc astfel de aplicaţii.

Conform unor informaţii din presă preluate de Reuters, s-au putut observa astfel clar pe graficele de tip hartă termică deplasările militarilor americani care se antrenau şi orele antrenamentelor. Pentagonul a trimis vineri militarilor un memoriu care interzice 'dispozitivele, aplicaţiile şi serviciile' cu funcţii de geolocaţie atât pe aparatele furnizate de guvern, cât şi pe cele personale.

'Aceste posibilităţi de geolocaţie pot expune informaţii, locuri, activităţi uzuale şi numere ale personalului Departamentului şi pot crea consecinţe de securitate fără intenţie şi riscuri sporite pentru forţele şi misiunile comune', se arată în documentul a cărui existenţă a fost dezvăluită luni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel