Militari canadieni infectați cu virusul SARS COV2

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform unui comunicat oficial al Departamentului Apărării Naționale al Canadei, forțele armate canadiene se confruntă cu un focar COVID-19 în Letonia, unde un număr nespecificat de soldați au fost depistați pozitivi. Trupele canadiene se află în Letonia, într-o misiune mai largă a NATO pentru a preîntâmpina agresiunile rusești în regiune.

Departamentul Apărării Naționale a confirmat marți că personalul militar din Tabăra Adazi, lângă capitala letonă Riga, a contractat temutul virus COVID-19, deși nu ar furniza numere specifice. "Forțele armate canadiene au membrii desfășurați în cadrul Operațiunii Reasigurare în Letonia care au fost confirmați pozitiv la testul COVID-19", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Daniel Le Bouthillier.

Canada are 540 de soldați în Letonia, unde armata canadiană comandă un grup de luptă NATO care include trupe din alte nouă țări, misiunea lor fiind de asigura activ împotriva incursiunilor rusești în Europa de Est și în Țările Baltice. Marea Britanie, Germania și Statele Unite au misiuni similare în țările din Estul Europei, cum ar fi Estonia, Lituania și Polonia, toate aceste măsuri fiind stabilite după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014. Rapoartele mass-media au indicat că trupele din unele dintre celelalte țări au dat, de asemenea, rezultate pozitive pentru COVID-19 și că oficialii NATO și letoni se luptau pentru a contracara focarul nou apărut.

Forțele armate canadiene au raportat marți că 732 de militari au rezultate pozitive la COVID-19 de la începutul pandemiei din martie 2020, o creștere de 56 de noi cazuri de săptămâna trecută. Treizeci și doi dintre ei se aflau în diverse stadii ale bolii, mai mult decât dublu față de cele 15 care au fost raportate săptămâna trecută. Actualul contingent de soldați din Letonia a sosit în iulie 2020, după ce, îm prima etapă, avionul lor s-a întors în aer din cauza îngrijorărilor că trupele ar fi putut fi expuse COVID-19 înainte de a părăsi Canada.

 În timp ce astfel de misiuni durează șase luni, purtătorul de cuvânt canadian a indicat că Ottawa și Riga discută despre momentul în care trupele actuale se pot întoarce acasă și pot fi înlocuite cu un nou contingent. El a sugerat că orice decizie va rămâne secretă din motive de securitate, chiar dacă astfel de rotații au mai fost dezvăluite public în trecut. Toate trupele infectate din Letonia sunt izolate, a spus Le Bouthillier , în timp ce se desfășoară eforturi de urmărire a contactelor pentru a limita răspândirea bolii. Ambasadorul Letoniei în Canada nu va dezvălui amploarea focarului, dar a declarat că situația „este și se află sub control” după ce guvernul său a înființat o instalație de testare rapidă la Tabăra Adazi și a impus alte măsuri pentru a preveni alte infecții. De asemenea, a minimizat orice amenințare la adresa integrității și capacității de luptă a grupului de luptă. "Măsurile de protecție a sănătății vizează menținerea puterii de luptă și a pregătirii NATO (grupului de luptă) din Letonia, care nu a fost afectată de la pandemie", a declarat Karlis Eihenbaums într-un e-mail către The Canadian Press.

Infectarea trupelor canadiene cu Covid-19 din Letonia au urmat unui focar de infecție în rândul personalului militar canadian din Kuweit la începutul lunii decembrie. Canada are sute de soldați în Orientul Mijlociu care participă la războiul condus de SUA împotriva Statului Islamic din Irak și Levant.

"Soldații respectă reglementările guvernului leton și măsurile preventive ale Forțelor Armate Canadiene, precum și restricțiile Camp Adazi pentru a reduce orice riscuri potențiale ale contractului COVID-19."

Letonia, ca multe țări, a înregistrat o creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni, cu peste 1.800 raportate la 31 decembrie, cel mai mare total zilnic de până acum. Peste 500 de noi infecții au fost raportate duminică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel