Militari americani, meci de baseball la Constanța - FOTO

Ema Apostu / 13 mai 2018 / 11:05
Militari americani, meci de baseball la Constanța - FOTO
Militari americani, meci de baseball la Constanța - FOTO

Militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu au jucat, sâmbătă, 12 mai 2018, împotriva echipei naționale de baseball a României.

Militari americani de la Baza Mihail Kogălniceanu și echipa națională de baseball a României și-au disputat, la Constanța, pentru al doilea an consecutiv, trofeul Jackie Robinson la baseball. Anul trecut, echipa României a fost învingătoare cu 7 la 2.

Meciul celebrează 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Acesta a fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball, purtând numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras, în semn de respect.  

La eveniment au fost prezenți primarul Constanței, Decebal Făgădău, dar și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. De asemenea, prezent a fost și Hagi, managerul tehnic al campioanei en titre a României, FC Viitorul, care a acceptat să dea lovitura de începere a partidei. 

U.S. Embassy Bucharest, mesaj

Și de această dată, echipa de baseball a României a învins echipa soldaţilor americani staţionaţi la Baza Mihail Kogălniceanu. "A fost un meci frumos, am avut un public minunat şi ne-am bucurat de prezenţa legendei fotbalului Gheorghe Hagi, a Ministrului Tineretului şi Sportului Ioana Bran şi a primarului Constanţei Decebal Făgădău", s-a precizat pe pagina de Facebook U.S. Embassy Bucharest.

 

Sursa foto: Facebook / U.S. Embassy Bucharest

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy