Militar mort la Alba Iulia, noi informații MApN. A fost în misiune în Afganistan

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Pensie de urmaş pentru copiii militarilor căzuţi la datorie
Pensie de urmaş pentru copiii militarilor căzuţi la datorie

Militarul care a murit vineri, după ce a fost electrocutat în gara din Alba Iulia, lucra de 11 ani în Ministerul Apărării Naţionale şi a avut o misiune în Afganistan. 

Potrivit unui comunicat transmis către Defense România de MApN, plutonierul Alexandru Orosz avea 33 de ani şi era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa". 

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la ceremonia de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. 

O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" cercetează cauzele producerii accidentului, MApN precizând că deja a fost anunţat Parchetul Militar Cluj. 

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel