Militar iranian acuzat de implicare în asasinarea omului de știință Mohsen Fakhrizadeh

Eduard Pascu / 09 feb 2021 / 15:27

Un membru al forţelor armate din Iran este implicat în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, specialist în fizică nucleară ucis la sfârşitul lunii noiembrie în apropiere de Teheran, a declarat luni seară ministrul iranian al Informaţiilor, Mahmoud Alavi, potrivit AFP.

"Persoana care a făcut primele pregătiri pentru asasinat era un membru al forţelor armate", a anunţat Alavi într-un interviu la televiziunea de stat, fără alte precizări. Alavi a subliniat că ministerul său nu a fost în măsură "să facă munca serviciilor de informaţii privind forţele armate" ale Iranului, transmite Agerpres.

Prezentat după moartea sa ca ministru adjunct al Apărării şi şeful Organizaţiei de cercetare şi inovare în materie de apărare (SEPAND), contribuind în special la "apărarea antiatomică" a ţării, Fakhrizadeh a fost ucis la 27 noiembrie în apropiere de Teheran într-un atac asupra convoiului său.

Autorităţile iraniene au acuzat Israelul că este la originea acestui atentat, comis conform Teheranului prin intermediul unei arme ghidate prin satelit. Israelul nu a reacţionat la acuzaţii.

În decembrie, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, i-a acordat postum omului de ştiinţă o decoraţie militară prestigioasă.

În 2018, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus despre Fakhrizadeh că este directorul unui program nuclear militar secret a cărui existenţă a fost mereu negată de Iran. 

Citește și: Directorul programului nuclear din Iran, ASASINAT

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy