Militar al US Air Force acuzat de uciderea a doi polițiști

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un sergent californian al US Air Force care are legături cu o grupare de extremă dreapta a fost inculpat marţi pentru uciderea unui poliţist în oraşul Oakland, din vestul Statelor Unite, în timpul unei manifestaţii antirasiste, transmit AFP şi Reuters.

Potrivit Departamentului Justiţiei al SUA, sergentul Steven Carrillo l-a omorât pe poliţistul Patrick Underwood trăgând din maşina în care se afla, în timpul unei manifestaţii paşnice, în oraşul Oakland, împotriva violenţelor poliţiei, la 29 mai, după moartea afro-americanului George Floyd.

Opt zile mai târziu, la 6 iunie, maşina sa a fost găsită mai la sud, în apropiere de oraşul Santa Cruz. În timp ce poliţiştii se apropiau de locuinţa lui Carillo, acesta i-a prins într-o ambuscadă şi a omorât un al doilea agent, Damon Gutzwiller. Militarul în vârstă de 32 de ani a fost în cele din urmă arestat, după ce furase un alt vehicul şi încercase să fugă. Potrivit autorităţilor, el este asociat ideologiei 'boogaloo', o mişcare antiguvernamentală care promovează războiul civil şi rasial şi ai cărei adepţi deţin adesea arme de asalt sau poartă ţinute militare în public, transmite Agerpres.

 

Un întreg arsenal descoperit în casa militarului


Potrivit relatărilor din presa locală, Steven Carillo - care deţinea în locuinţă şi în maşină arme, muniţii şi materiale din care putea fabrica o bombă - ar fi scris 'boog', cu propriul sânge, pe capota vehiculului său în momentul arestării. ''Termenul 'boogaloo' este utilizat de extremişti pentru a se referi la o revoltă violentă sau la un război civil iminent în Statele Unite'', a explicat marţi procurorul David Anderson într-o conferinţă de presă la Oakland.

Prezumtivul complice al lui Carillo, Robert Alvin Justus Jr., în vârstă de 30 de ani, a fost şi el inculpat pentru că l-ar fi ajutat pe acesta în atacul de la Oakland. El a fost arestat după ce a recunoscut că a condus vehiculul din care Carillo a deschis focul împotriva poliţiştilor. Justus nu a fost implicat în evenimentele ulterioare care au dus la arestarea lui Carillo.

La Las Vegas, trei militanţi de extremă dreapta au fost inculpaţi la începutul lui iunie pentru incitare la violenţă în timpul marşurilor paşnice de la sfârşitul lui mai. Potrivit biroului procurorului federal din Nevada, Nicholas Trutanich, cei trei bărbaţi, care aveau asupra lor un cocktail molotov, aparţineau şi ei mişcării 'Boogaloo'.

Citește și: Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel