Mike Pompeo: SUA trebuie să fie vigilente faţă de provocarea pe care o reprezintă China

Eduard Pascu |
Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a calificat duminică conducerea Chinei drept o "provocare în creştere" pentru Statele Unite şi pentru "toţi oamenii liberi", transmite dpa.

"Trebuie să fim cu toţii vigilenţi faţă de ameninţarea pe care o reprezintă partidul comunist chinez la adresa modului nostru de viaţă", a afirmat Pompeo în cadrul intervenţiei sale în discuţiile primei conferinţe virtuale a Comitetului Evreiesc American.

Tensiunile dintre SUA şi China au crescut pe fondul pandemiei noului coronavirus, secretarul de stat Mike Pompeo şi alţi oficiali ai administraţiei americane învinuind în mod repetat autorităţile de la Beijing că au ascuns informaţii despre izbucnirea focarului epidemiei în Wuhan, la sfârşitul anului trecut. Secretarul de stat american a coordonat presiunile administraţiei de la Washington împotriva celui mai recent demers al regimului de la Beijing de a impune Hong Kong-ului noi măsuri în domeniul securităţii naţionale, transmite Agerpres.

Mike Pompeo intenţionează să se întâlnească cu reprezentanţi guvernamentali chinezi în Hawaii în cursul acestei săptămâni, conform informaţiilor difuzate de Politico şi CNN, care au citat surse oficiale anonime.

Departamentul de Stat american nu a răspuns imediat la solicitarea de a confirma aceste informaţii. 

Citește și: Mike Pompeo: Există probe imense că noul coronavirus provine din laboratorul de la Wuhan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel