Anexare Crimeea. Declarația secretarului de stat american Mike Pompeo

Sebastian Florea |
Data publicării:

Mike Pompeo a declarat că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia, informează DPA. 'În acord cu aliaţii, partenerii şi comunitatea internaţională, Statele Unite resping tentativa Rusiei de a anexa Crimeea şi se angajează să îşi continue politica până la restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei', a afirmat şeful diplomaţiei de la Washington.

El a adăugat că Rusia trebuie 'să înceteze ocuparea Crimeei' şi că acţiunile Moscovei au determinat izolarea de comunitatea internaţională.

Ministerul rus de externe a reacţionat prin purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova, citată de Reuters: 'Cunoaştem valoarea unor astfel de declaraţii memorabile'. Ea a subliniat că acordul de la Paris privind schimbările climatice sau înţelegerea internaţională privind programul nuclear al Iranului au reprezentat poziţii oficiale ale SUA în mandatele preşedintelui Barack Obama, până când actualul preşedinte, Donald Trump, 'a decis altceva'.

DPA menţionează că declaraţia lui Pompeo a fost făcută în contextul unor speculaţii potrivit cărora SUA ar putea face Rusiei concesii privind Crimeea, după întâlnirea de lunea trecută, de la Helsinki, a preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel