Mike Pompeo: Statele Unite condamnă acțiunile agresive ale Rusiei în Marea Azov

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

Statele Unite și-au exprimat „profunda îngrijorare” față de incidentul din Marea Neagră, din 25 noiembrie, când nave ucrainene au încercat să treacă prin Strâmtoarea Kerci, se spune într-o declarație a secretarului de stat Mike Pompeo, potrivit serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA.

,,Statele Unite sunt profund îngrijorate de incidentul din Marea Neagră, de pe 25 noiembrie, când navele ucrainene au încercat să treacă prin strâmtoarea Kerci. Rapoartele că navele rusești au lovit și au tras focuri de arma spre navele ucrainene, cauzând daune membrilor echipajului ucrainean, după care au capturat trei nave, reprezintă o escaladare periculoasă și o încălcare a dreptului internațional", se arată în declarația Departamentului de Stat al SUA.

Washingtonul a îndemnat Moscova să-i elibereze pe marinarii ucraineni, să întoarcă navele sechestrate și să respecte integritatea teritorială a Ucrainei.

,,Statele Unite condamnă aceste acțiuni agresive ale Rusiei. Îndemnăm Rusia să retrocedeze Ucrainei navele sale, să-i elibereze pe membrii echipajului și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, incluzand apele teritoriale", a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.

Statele Unite au îndemnat ambele părți să dea dovadă de reținere și să respecte angajamentele internaționale. ,,Ambele părți să manifeste reținere și să-și îndeplinească obligațiile internaționale".

,,Facem apel la președinții Poroșenko și Putin să participe direct la soluționarea acestei situații. În acest sens, reafirmăm sprijinul acordat formatului "normand", afirmă declarația.

,,După cum se menționează în declarația noastră privind Crimeea, Statele Unite resping încercarea Rusiei de a alipi Crimeea", a mai spus Pompeo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel